ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κ.Βελόπουλος: «Σε τι θα χρησιμεύει το τσιπ που θα είναι ενσωματωμένο στις νέες ταυτότητες;»

«Ποια προσωπικά δεδομένα θα περιέχονται;»

Κ.Βελόπουλος: «Σε τι θα χρησιμεύει το τσιπ που θα είναι ενσωματωμένο στις νέες ταυτότητες;»

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος ανακοίνωσε ότι το κόμμα του φέρνει στη Βουλή το θέμα των νέων ταυτοτήτων. 

Ο Κ.Βελόπουλος απέστειλε σχετική ερώτηση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νότη Μηταράκη και ζητά απαντήσεις σε μια σειρά από θέματα που αφορούν τις νέες ταυτότητες. 

Προ λίγων ημερών ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης, είχε ενημερώσει πως οι νέες ταυτότητες θα παρουσιαστούν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Οι νέες ταυτότητες θα έχουν μορφή πιστωτικής κάρτας και το κόστος για την έκδοσή τους θα ανέρχεται σε 10 ευρώ, όπως έχει προβλεφθεί από το 2018.

Η ημερομηνία λήξης τους θα είναι 10 χρόνια μετά την έκδοση. Στη δηλώσεων του ο υπουργός δήλωσε: «Θα είναι σαν τις πιστωτικές κάρτες και θα έχουν το ίδιο τσιπάκι» λέγοντας επιπλέον για να υποβαθμίσει το ζήτημα ότι δεν θα έχουν κανένα σύστημα «γεωεντοπισμού», αλλά θα είναι έγγραφα με ειδικές προδιαγραφές που δεν θα παραχαράσσονται και θα ενισχύουν την ασφάλεια του πολίτη.

Να θυμίσουμε ότι τις προηγούμενες ημέρες και ο επικεφαλής της «Νίκης», Δημήτρης Νατσιός, είχε εκφράσει τη διαφωνία του με τις νέες ταυτότητες.

Ο Κ.Βελόπουλος ζητά διευκρινίσεις σχετικά με την επικείμενη αλλαγή των δελτίων αστυνομικής ταυτοτήτας και θέτει τις κάτωθι ερωτήσεις:

1. Με ποιον διαγωνισμό έγινε η διαδικασία της ανάθεσης στον εργολάβο της κατασκευής των νέων ταυτοτήτων;

2. Πόσα χρήματα θα κοστίσει το όλο έργο;

3. Ποια είναι τα ακριβή στοιχεία της εταιρείας που ανέλαβε το σχετικό έργο και ποια είναι τα στοιχεία των προδιαγραφών των νέων ταυτοτήτων; Παρακαλώ, χορηγήστε μου αντίγραφο της προκήρυξης του ανωτέρω διαγωνισμού καθώς και του εγγράφου που αναφέρεται στις προδιαγραφές των νέων ταυτοτήτων.

4. Ποια προσωπικά δεδομένα θα εμπεριέχονται στις πληροφορίες των νέων ταυτοτήτων;

5. Το μικροτσίπ που αναφέρατε στην ανωτέρω συνέντευξη, ότι θα είναι ενσωματωμένο στις νέες ταυτότητες, ποια ειδικά χαρακτηριστικά θα φέρει και σε τι θα χρησιμεύει;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.