ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ισόβια για τον ηθοποιό της σειράς Riverdale που δολοφόνησε τη μητέρα του

Ο ηθοποιός Ράιαν Γκράνθαμ πυροβόλησε τη μητέρα του ενώ εκείνη έπαιζε πιάνο ανυποψίαστη

Ισόβια για τον ηθοποιό της σειράς Riverdale που δολοφόνησε τη μητέρα του

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο Αμερικανός ηθοποιός Ράιαν Γκράνθαμ καθώς ο ίδιος ομολόγησε τη δολοφονία προς την ίδια του τη μητέρα, Μπάρμπαρα Γουέιτ, το 2020.

Ο 24χρονος, που υποδύθηκε τον Jeffery Augustine στο εφηβικό δράμα Riverdale, καταδικάστηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανικής Κολομβίας στο Βανκούβερ.

Αρχικά, κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία πρώτου βαθμού αλλά ο ίδιος αργότερα δήλωσε ένοχος για ανθρωποκτονία δευτέρου βαθμού.

Οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι είχε επίσης σχεδιάσει να σκοτώσει τον Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό.

Ο Γκράνθαμ παραδέχτηκε ότι πυροβόλησε τη μητέρα του στο πίσω μέρος του κεφαλιού καθώς έπαιζε πιάνο στο σπίτι τους, βόρεια του Βανκούβερ.

«Σκότωσα τη μητέρα μου»

Σε βίντεο που τραβήχτηκε με κάμερα Go-Pro μετά τη δολοφονία, ο Καναδός ηθοποιός βιντεοσκοπούσε το πτώμα της μητέρας του ενώ έλεγε: «Την πυροβόλησα στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Τις στιγμές που ακολούθησαν, θα καταλάβαινε ότι ήμουν εγώ».

Αφού έπινε μπύρα και κάπνιζε μαριχουάνα για ώρες μετά τη δολοφονία, ετοίμασε ένα αυτοκίνητο με τρία όπλα, πυρομαχικά και 12 βόμβες μολότοφ που είχε φτιάξει, καθώς και προμήθειες για κάμπινγκ και οδηγίες για την κατοικία Rideau Cottage του Καναδού πρωθυπουργού.

Οδήγησε περίπου 200 χιλιόμετρα ανατολικά προς την πόλη Hope, πριν κάνει αναστροφή και κατευθυνθεί σε ένα αστυνομικό τμήμα του Βανκούβερ, όπου είπε σε έναν αστυνομικό: «Σκότωσα τη μητέρα μου».

Στο δικαστήριο αναφέρθηκε επίσης ότι ο Γκράνθαμ είχε σκεφτεί να προβεί σε μια πράξη μαζικής βίας στη γέφυρα Lions Gate του Βανκούβερ ή στο Πανεπιστήμιο Simon Fraser, όπου ήταν φοιτητής, καθ’ οδόν, προτού γυρίσει το αυτοκίνητό του και παραδοθεί.

Ο Ράιαν Γκράνθαμ εμφανίστηκε σε ένα επεισόδιο της σειράς Riverdale το 2019, στο Supernatural, καθώς και στην ταινία «Diary of a Wimpy Kid» του 2010.

Βρίσκεται υπό κράτηση τα τελευταία δυόμισι χρόνια, όπως δήλωσαν στο Deadline αξιωματούχοι των αρχών επιβολής του νόμου στο Βανκούβερ, και συμμετέχει σε πρόγραμμα ψυχικής υγείας από τη σύλληψή του.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, οι δικηγόροι του υποστήριξαν ότι πάλευε με άγχος και κλινική κατάθλιψη και είχε εκφράσει την επιθυμία να αυτοκτονήσει και να βλάψει άλλους κατά τους μήνες που προηγήθηκαν της δολοφονίας της μητέρας του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν θα μπορεί να αποφυλακιστεί υπό όρους για τα πρώτα 14 χρόνια της ισόβιας ποινής του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.