ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πρίγκιπας Χάρι: «Η στιγμή που άρχισα να κάνω θεραπεία άνοιξε τα μάτια μου»

Σε συνέδριο στο Σαν Φρανσίσκο αναφέρθηκε στην ψυχοθεραπεία που τον βοήθησε να αλλάξει συμπεριφορά

Πρίγκιπας Χάρι: «Η στιγμή που άρχισα να κάνω θεραπεία άνοιξε τα μάτια μου»

Ο πρίγκιπας Χάρι, γιος του βασιλιά Καρόλου μίλησε για τα οφέλη που κέρδισε ο ίδιος ξεκινώντας ψυχοθεραπεία. Πάντα υποστήριζε τα επαγγέλματα υγείας. Τόνισε, επίσης πως είχε περιορισμένη οπτική μέχρι να ξεκινήσει τις συζητήσεις με έναν επαγγελματία ψυχικής υγείας.

«Η στιγμή που άρχισα να κάνω θεραπεία, άνοιξε τα μάτια μου», είπε πρόσφατα ο πρίγκιπας Χάρι, ο οποίος ήταν ειδικός προσκεκλημένος στο «The Masters of Scale Summit», συνέδριο στο Σαν Φρανσίσκο για επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων που επιδιώκουν την επιτυχία.

«Περνούσα τη ζωή μου νομίζοντας ότι υπήρχε μόνο ένας τρόπος να ζήσω. Και η θεραπεία άλλαξε την αντίληψη αυτή» διευκρίνισε ο πρίγκιπας Χάρι. «Στη συνέχεια, όταν βρήκα τον δρόμο μου προς το life coaching, ξαφνικά συνειδητοποίησα ότι τώρα έχω προοπτική και μεγάλη κατανόηση της αξίας μου. Ανέκτησα αυτοπεποίθηση, την οποία δεν πίστευα ποτέ ότι είχα», πρόσθεσε.

«Είναι συναρπαστικό να γνωρίζουμε ποιες είναι οι ανθρώπινες δυνατότητες για κάθε άτομο εδώ σε αυτήν την αίθουσα και σε ολόκληρο τον κόσμο», σημείωσε ο πρίγκιπας Χάρι. «Αλλά βρισκόμαστε, επίσης, σε ένα σημείο όπου πραγματικά πρέπει να ξεκλειδώσουμε αυτές τις δυνατότητες. Ο μόνος τρόπος που μπορούμε να το κάνουμε αυτό είναι να εξελίξουμε τον εαυτό μας, αλλά και να βοηθήσουμε τους ανθρώπους για τους οποίους είμαστε υπεύθυνοι να αναπτυχθούν επίσης», τόνισε.

Στη σειρά ντοκιμαντέρ «The Me You Can’t See», την οποία δημιούργησε μαζί με την Όπρα Γουίνφρεϊ, ο πρίγκιπας Χάρι επεσήμανε ότι η ψυχοθεραπεία δεν ήταν θέμα συζήτησης στην οικογένειά του. Όμως, ο στενός κύκλος του είχε παρατηρήσει αλλαγές στη συμπεριφορά του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ήταν κάποια κοντινά μου άτομα που άρχισαν να λένε: “Αυτή δεν είναι φυσιολογική συμπεριφορά, ίσως θα έπρεπε να το εξετάσεις ή ίσως να πας να ζητήσεις βοήθεια”», υπογράμμισε ο πρίγκιπας Χάρι σημειώνοντας ότι η ηλικία των 28 έως 30 ετών ήταν μία περίοδος «εφιάλτης» γεμάτη άγχη και εξάντληση λόγω των καθήκοντων που είχε ως μέλος της βασιλικής οικογένειας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.