Βίντεο: Οδοντίατρος στις ΗΠΑ χειρουργούσε πάνω σε χόβερμπορντ

Ένας οδοντίατρος στις ΗΠΑ καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών γιατί έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή της γυναίκας καθώς την χειρουργούσε την ώρα που ήταν πάνω σε ένα χόβερμπορντ.

Στο βίντεο διακρίνεται ο οδοντίατρος Σεθ Λούκχαρτ να στέκεται πάνω σε ένα hoverboard και να κάνει εξαγωγή ενός δοντιού από το στόμα μιας γυναίκας, που βρίσκεται προφανώς υπό αναισθησία, προτού ξεχυθεί στον διάδρομο του ιατρείου του, πάνω στο μηχάνημα, σηκώνοντας τα χέρια ψηλά, σαν να πανηγυρίζει.

Τα χόβερμπορντ είναι ηλεκτρικά πατίνια ισορροπίας, τα οποία κινούνται με την μετακίνηση του κέντρου βάρους του αναβάτη. Κάθε φορά που κλίνει το σώμα προς τα εμπρός για παράδειγμα, το πατίνι κινείται προς τα εμπρός.

Κάθειρξη 20 ετών για τον απερίσκεπτο οδοντίατρο

Οι ιατρικές «ικανότητές» του οδοντιάτρου δεν εντυπωσίασαν τη δικαιοσύνη της πολιτείας της Αλάσκας, που τον καταδίκασε την περασμένη Τρίτη σε κάθειρξη 20 ετών, 8 εκ των οποίων με αναστολή και πρόστιμο 2,2 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του τοπικού υπουργείου Δικαιοσύνης, ο δικαστής «υπογράμμισε πως το βίντεο με το χόβερμπορντ, για το οποίο ο οδοντίατρος έγινε γνωστός, δεν είναι η σοβαρότερη πλευρά αυτής της υπόθεσης».

Ένοχος για 46 κατηγορίες ο οδοντίατρος

Ο Σεθ Λούκχαρτ, ηλικίας 35 ετών, κρίθηκε ένοχος για συνολικά 46 κατηγορίες, μεταξύ αυτών παράνομη άσκηση επαγγέλματος, κατάχρηση χρημάτων και απάτη. «Σχεδόν σκότωσε πολλούς ασθενείς κάνοντας αναισθησίες χωρίς τη συγκατάθεσή τους, ούτε έχοντας την κατάλληλη εκπαίδευση», επισημαίνει επίσης η δικαιοσύνη της Αλάσκας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Έπρεπε να επιδείξω μεγαλύτερη πειθαρχία», είπε ο κατηγορούμενος, εκφράζοντας την ελπίδα οι πελάτες του να μην του κρατήσουν κακία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.