ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Προφητικός Δ.Τσοβόλας το 2019: «Δεν μου άρεσε που η ΕΥΠ πέρασε στον Κ.Μητσοτάκη – Έχει χρησιμοποιηθεί για να παρακολουθούνται πολιτικοί»

Δείτε τι έλεγε ο Δημήτρης Τσοβόλας πριν τρία χρόνια

Προφητικός Δ.Τσοβόλας το 2019: «Δεν μου άρεσε που η ΕΥΠ πέρασε στον Κ.Μητσοτάκη – Έχει χρησιμοποιηθεί για να παρακολουθούνται πολιτικοί»

Ο πρώτος νόμος που πέρασε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ήταν αυτός του επιτελικού κράτους, μέσα από τον οποίο περνούσαν στην ευθύνη του πρωθυπουργού η ΕΥΠ και τα κρατικά ΜΜΕ. 

Συγκεκριμένα η ΕΥΠ είχε πλέον μόνο ένα πρόσωπο στο οποίο λογοδοτούσε, τον πρωθυπουργό. Το ίδιο έγινε παράλληλα τόσο για την ΕΡΤ όσο και για το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα δύο δηλαδή κρατικά ΜΜΕ.

Το 2019, δηλαδή την εποχή που ψηφίστηκε ο συγκεκριμένος νόμος, ο παλιός υπουργός Δημήτρης Τσοβόλας σε τηλεοπτική του συνέντευξη έλεγε ότι όλο αυτό δεν του αρέσει, καθώς η ΕΥΠ μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον πρωθυπουργό για την παρακολούθηση πολιτικών αντιπάλων, κάτι που όπως αποδείχθηκε έγινε με τον Νίκο Ανδρουλάκη.

«Δεν ανήκω σε κανένα κόμμα γι’ αυτό είμαι ελεύθερος να λέω την άποψη μου. Δεν μου άρεσε ότι η κρατική τηλεόραση πάει απευθείας στον πρωθυπουργό, όπως και κυρίως η ΕΥΠ πάει στον πρωθυπουργό. 

Εμένα αυτό, επειδή είμαι παλιός στην ιστορία της πολιτικής, μου λέει ότι ενδεχομένως, ότι δυστυχώς δεν παρακολουθεί μόνο τα εθνικά θέματα, έχει χρησιμοποιηθεί για να παρακολουθεί κομματικούς αντιπάλους», έλεγε χαρακτηριστικά.

Αποδείχθηκε προφητικός…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.