ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Σοβαρή καταγγελία για το «υπερόπλο» της κυβέρνησης: «Το “112” δεν δούλεψε και ο πατέρας μου πνίγηκε στη Λάρισα»!

«Θα είχε κοστίσει ακριβά η μη ύπαρξη του "112"» δήλωνε ο Παύλος Μαρινάκης

Σοβαρή καταγγελία για το «υπερόπλο» της κυβέρνησης: «Το “112” δεν δούλεψε και ο πατέρας μου πνίγηκε στη Λάρισα»!

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη τα τελευταία χρόνια έχει βρει μια και μοναδική λύση για να αντιμετωπίζει τις καταστροφές: Τις εκκενώσεις. 

Έτσι το «112» (το οποίο είναι ένα χρήσιμο μεν εργαλείο) έχει μετατραπεί ως το μοναδικό «όπλο» για την αντιμετώπιση πυρκαγιών, πλημμυρών κτλ. ωστόσο η αλήθεια είναι ότι δεν πρόκειται για κάτι που έχουμε μόνο στην Ελλάδα, αφού αντίστοιχα εργαλεία υπάρχουν σχεδόν σε όλες τις χώρες.

Παρόλα αυτά στο πλαίσιο της επικοινωνιακής πολιτικής της κυβέρνησης, όλα τα κυβερνητικά στελέχη στέκονται πάντα στο «πόσο καλά λειτούργησε το 112». Όμως σύμφωνα με καταγγελίας της κόρης του Γιώργου Βούλγαρη, ο οποίος πνίγηκε στο χωριό Αρμένιο Λάρισας, ούτε αυτό δεν λειτούργησε στην κακοκαιρία Daniel! 

«Το 112 δεν χτύπησε. Ο πατέρας μου ήταν εκείνος που ειδοποίησε εμένα, την οικογένειά μου να σωθούμε. Και εκείνος είναι που έχασε τη ζωή του. Μέσα στα νερά. Προστάτεψε τη μητέρα μας που ήταν τραυματισμένη και αιμορραγούσε στο πόδι», τόνισε η Αθανασία Βούλγαρη.

«Το χωριό μας ζει μια τραγωδία. Θέλω να παρακαλέσω τους πυροσβέστες στις 6/9 που βρίσκονταν στο χωριό μας να πουν την κατάσταση που επικρατούσε και τον πατέρα μου. Πώς τον βρήκαν», ανέφερε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

Συγκεκριμένα, περιγράφει:

«Δούλευα. Με παίρνει τηλέφωνο στη δουλειά μου ο πατέρας μου και μου λέει ”πνιγόμαστε”. Φεύγω από τη δουλειά μου, καταφέρνω να φτάσω στο χωριό και ήμουν εδώ, με τα παιδιά μου, παλεύαμε. 12 το μεσημέρι με παίρνει ο πατέρας μου και με ενημερώνει πως έρχεται ο χείμαρρος από τη μια μεριά του χωριού και λέει ‘’προστάτεψε τα παιδιά’’. Είναι 13 και 10 χρονών. Για καλή μας τύχη είχαμε το τρακτέρ δίπλα από το σπίτι μας, ανεβήκαμε και μας μάζεψε ο πάτερ Κωνσταντίνος στην εκκλησία, όλο το χωριό. Και αυτός βοηθούσε και τους πυροσβέστες».

Σύμφωνα με την γυναίκα, στο χωριό είναι περίπου 800 κάτοικοι και όταν έφυγε από το σπίτι της, το νερό της έφτανε μέχρι τη μέση.

Κάποια στιγμή, συνεχίζει η κυρία Αθανασία, την πήρε τηλέφωνο η αδερφή της και της είπε πως ο πατέρας τους πεθαίνει. «Ήταν τα παιδιά της Πυροσβεστικής στην εκκλησία και πάνε με το σκαπτικό μηχάνημα και βρήκαν τον πατέρα μου με τα εσώρουχα και βρεγμένο και χωρίς σφυγμό. Πήγα και εγώ μαζί με τους πυροσβέστες πάνω στον κουβά. Η μητέρα μου αιμορραγούσε, χτύπησε από αντικείμενα που έφερε ο χείμαρρος».

Σύμφωνα με την γυναίκα, ο πατέρας της στην προσπάθεια να σώσει την γυναίκα του, δεν άντεξε η καρδιά του καθώς ήταν καρδιοπαθής.

«Μεταφέραμε τη σορό του δίπλα στην εκκλησία το μεσημέρι και η Πυροσβεστική κατάφερε να τον βγάλει έξω από το χωριό με τη δύση του ηλίου», λέει.

«Όλα καταστραφήκαν, σπίτια, χωράφια», επισημαίνει πως η μητέρα της είναι καλά, και την έχουν σε ένα τροχόσπιτο ενώ δεν τους έχει πει κάποιος να φύγουν ή πού να πάνε.

«Αν είχε χτυπήσει το 112 θα είχε σωθεί ο πατέρας μου, θα είχαμε προλάβει όλοι να τον πάρουμε», τονίζει η γυναίκα.

Πρόκειται για μια καταγγελία που προκαλεί πάρα πολλά ερωτήματα, καθώς και πριν λίγες ημέρες όταν είχε ερωτηθεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης για την τραγωδία στη Θεσσαλία είχε σταθεί στο «112».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συγκεκριμένα μιλώντας στο ρ.σ. «Parapolitika FM», ο κ. Μαρινάκης έλεγε πως το «112» είναι μια από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις αυτής της χώρας. «Η μη ύπαρξη του 112 ενδεχομένως να είχε κοστίσει πολύ ακριβά» υποστήριζε ο κ. Μαρινάκης και συμπλήρωνε: «Στη χώρα μας έχουν χαθεί ανθρώπινες ζωές που, ίσως, να μην είχαν χαθεί αν υπήρχε το 112. Και στο 112 προστρέχουν προηγμένες χώρες, όπως η Γερμανία, μετά -για παράδειγμα- τις καταστροφικές πλημμύρες στις οποίες χάθηκαν 180 άνθρωποι».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.