ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Σύγχυση στην κυβέρνηση μετά την απόφαση των ΗΠΑ για τα 120 τουρκικά F-16

Κυβερνητικές ασάφειες και μισόλογα

Σύγχυση στην κυβέρνηση μετά την απόφαση των ΗΠΑ για τα 120 τουρκικά F-16

Τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία, υπό το πρίσμα των δηλώσεων που έκαναν τις τελευταίες ημέρες τόσο ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν όσο και ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σχολίασαν κυβερνητικές πηγές, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του NATO.

Επιχείρησαν να μετριάσουν τις αρνητικές εντυπώσεις που έχουν προέλθει από την επαναπροσέγγιση ΗΠΑ και Τουρκίας και φυσικά την ενίσχυση της τούρκικης Αεροπορίας με πάνω από 120 νέα και αναβαθμισμένα F-16.

Ειδικότερα, οι κυβερνητικές πηγές χαρακτηρίζουν «θετική  την εξέλιξη της επαναπροσέγγισης Τουρκίας – Δύσης», λίγες ώρες πριν από το κρίσιμο ραντεβού του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Δεν είπαν για ποιο λόγο την κρίνουν ως «θετική», την επαναπροσέγγιση αλλά δεν είναι σίγουρο το αν οι «κυβερνητικές» αυτές «πηγές» έχουν αντιληφθεί ότι πρόκειται για αναβάθμιση του ρόλου της Τουρκίας συνολικά.

Εκτός και αν είναι αυτό που θέλουν.  Σε αυτή την περίπτωση όμως βρίσκονται σε λάθος κυβέρνηση και σε λάθος χώρα.

Σε ό,τι αφορά την πώληση μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16 στην Τουρκία, οι ίδιες κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν πως πριν από 4 χρόνια η γειτονική χώρα θα λάμβανε 100 αμερικανικά μαχητικά 5ης γενιάς τύπου F-35 χωρίς κανένα περιορισμό, ενώ σήμερα υπόκειται στους περιορισμούς του Κογκρέσου για την αναβάθμιση και την απόκτηση μαχητικών, τύπου F-16.

Ακριβώς τι θέλουν να πουν; Ότι οι Τούρκοι θα επιχειρούν με τα F-16 και στα πιλοτήριά  τους θα έχουν ένα κατάλογο με τους «περιορισμούς» του Κογκρέσου που ποτέ δεν θα τηρήσουν;

Νωρίτερα σήμερα, ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα προχωρήσει με τη μεταφορά μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία σε συνεννόηση με το Κογκρέσο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μιλώντας ενόψει της έναρξης αργότερα σήμερα της συνόδου κορυφής του NATO στην πρωτεύουσα της Λιθουανίας, το Βίλνιους, ο Τζέικ Σάλιβαν πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν «ήταν σαφής ότι υποστηρίζει τη μεταφορά». «Δεν έχει εκφράσει καμία επιφύλαξη για αυτό (…) Σκοπεύει να προχωρήσει με τη μεταφορά», δήλωσε, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω σχετικά με το χρονοδιάγραμμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.