Βίντεο: Σκέτη μαγεία η «Λιμνίτσα» – Η παραλία που σου θυμίζει εξωτικό προορισμό

Η Ελλάδα, έχει ατελείωτα χιλιόμετρα ακτογραμμής, μεγάλα και μικρά νησιά αλλά και παραλιακά μέρη, τα οποία την κάνουν να υπερηφανεύεται για τις όμορφες και κρυστάλλινες παραλίες της, που κάθε καλοκαίρι «βουλιάζουν» από τους τουρίστες.

Μια από αυτές που έχουμε βάλει στη λίστα με τις 10 που θέλουμε να επισκεφθούμε αυτό το καλοκαίρι είναι η παραλία Παναγία Ελαφονήσου, στη δυτική πλευρά του νησιού.

​​​​​​​Ένα μέρος απόκοσμο και εξωτικό που σου θυμίζει περισσότερο Καραϊβική. Θα ακούσεις να αποκαλούν την συγκεκριμένη παραλία και «Λιμνίτσα» και υπάρχει λόγος γι’ αυτό.

​​​​​​​Το βέβαιο είναι ότι είναι μια παραλία το κολύμπι στα νερά της οποίας δεν ξεχνιέται εύκολα. Βέβαια, ολόκληρη η Ελαφόνησος ξεχωρίζει για την ομορφιά της. Βέβαια ολόκληρο το νησί αποτελεί έναν εξωτικό προορισμό με τιρκουάζ νερά.

«Λιμνίτσα»: Η παραλία που σου θυμίζει εξωτικό προορισμό

Στην πραγματικότητα όπως είπαμε η παραλία ονομάζεται Παναγία Ελαφονήσου. Η παραλία πήρε το όνομά της από τον πολύ μικρό ναό της Παναγιάς της Κατωνησιώτισσας που βρίσκεται πλησίον της παραλίας. Πρόκειται για μια παραλία με ρηχά νερά και διάφανα που σε αφήνει να δεις ακόμη και την άμμο που πατάς. Ένα πραγματικά ειδυλλιακό τοπίο με χρυσή άμμο, κέδρους και μικρά νησάκια στο προσκήνιο. Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται από ασφαλτοστρωμένο δρόμο και η απόσταση από τη χώρα της Ελαφονήσου είναι περίπου 3,5 χιλιόμετρα.

Τι σημαίνει όμως η ονομασία «Λιμνίτσα» που μπορεί να ακούσεις αν βρεθείς στο νησί για διακοπές; Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, λιμνάζοντα νερά από την πλημμυρίδα και τη βροχή συγκεντρώνονται στο εσωτερικό της παραλίας δημιουργώντας μια μικρή λίμνη, την οποία οι ντόπιοι ονομάζουν «Λιμνίτσα».

Μπορείς να απολαύσεις από ψηλά μια γεύση από την παραλία και το σημείο που λέγεται «Λιμνίτσα» μέσα από το κανάλι haanity του Youtube…

Εμπειρία που δεν ξεχνιέται

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην παραλία της Παναγίας στην Ελαφόνησο, οι εικόνες μένουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό σου. Θα συναντήσεις τα τέσσερα νησάκια της: τις Ξεροπούλες, το Λεπτό Νησί, το Πρασονήσι και την Κασσέλα, το μεγαλύτερο νησάκι της Ελαφονήσου με ύψος 18 μέτρων. Μια εμπειρία που δεν ξεχνιέται είναι το να απολαύσεις ένα μαγευτικό ηλιοβασίλεμα, καθώς ο ήλιος δύει ανάμεσα στα νησάκια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.