ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Βρετανία – Νέα έρευνα: Η υγεία των ανθρώπων πλήττεται από το δυσβάσταχτο κόστος ζωής

Η υγεία του 55% των ανθρώπων έχει επιδεινωθεί

Βρετανία – Νέα έρευνα: Η υγεία των ανθρώπων πλήττεται από το δυσβάσταχτο κόστος ζωής

Περισσότεροι από τους μισούς πολίτες στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν δει την υγεία τους να επιδεινώνεται λόγω της ακρίβειας, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύουν οι εφημερίδες «Guardian» και «Daily Mail».

Η YouGov προέβη σε δημοσκόπηση σε δείγμα 2.001 ανθρώπων που διενήργησε η ιατρική σχολή «Royal College of Physicians» (RCP). Το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης έδειξε ότι το 55% των Βρετανών δηλώνει ότι η υγεία του έχει επιδεινωθεί εξαιτίας του υψηλότερου κόστους θέρμανσης , διατροφής και καυσίμων.

«Το πιεστικό κόστος ζωής μόλις έχει ξεκινήσει, επομένως το γεγονός ότι, ένας στους δύο Βρετανούς αντιμετωπίζει ήδη πρόβλημα με την υγεία του, δείχνει ότι δεν πρέπει να εφησυχάζουμε αλλά να είμαστε σε επιφυλακή», δήλωσε ο καθηγητής Άντριου Γκοντάρ, πρόεδρος της ιατρικής σχολής «RCP».

Ο καθηγητής σερ Μάικλ Μάρμοτ , ο οποίος είναι διευθυντής του «University College London Institute of Health Equity», τόνισε πως «η έκπληξη σε αυτή την έρευνα είναι ότι επηρεάζεται και η υγεία πολιτών που έχουν οικονομική ευμάρεια», αφού το 37% όσων ανήκουν σε υψηλά εισοδηματικά στρώματα δήλωσαν ότι η ακρίβεια είχε αρκετά αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, από όλους όσους ανέφεραν ότι η υγεία τους επιδεινώθηκε, το 84% υποστήριξε ότι ένιωσε εντονότερο άγχος βλέποντας τους αυξημένους λογαριασμούς ρεύματος-θέρμανσης, το 78% τις υψηλές τιμές των τροφίμων και το 46% το κόστος στις μετακινήσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.