Η υγεία του 55% των ανθρώπων έχει επιδεινωθεί

Περισσότεροι από τους μισούς πολίτες στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν δει την υγεία τους να επιδεινώνεται λόγω της ακρίβειας, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύουν οι εφημερίδες «Guardian» και «Daily Mail».

Η YouGov προέβη σε δημοσκόπηση σε δείγμα 2.001 ανθρώπων που διενήργησε η ιατρική σχολή «Royal College of Physicians» (RCP). Το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης έδειξε ότι το 55% των Βρετανών δηλώνει ότι η υγεία του έχει επιδεινωθεί εξαιτίας του υψηλότερου κόστους θέρμανσης , διατροφής και καυσίμων.

«Το πιεστικό κόστος ζωής μόλις έχει ξεκινήσει, επομένως το γεγονός ότι, ένας στους δύο Βρετανούς αντιμετωπίζει ήδη πρόβλημα με την υγεία του, δείχνει ότι δεν πρέπει να εφησυχάζουμε αλλά να είμαστε σε επιφυλακή», δήλωσε ο καθηγητής Άντριου Γκοντάρ, πρόεδρος της ιατρικής σχολής «RCP».

Ο καθηγητής σερ Μάικλ Μάρμοτ , ο οποίος είναι διευθυντής του «University College London Institute of Health Equity», τόνισε πως «η έκπληξη σε αυτή την έρευνα είναι ότι επηρεάζεται και η υγεία πολιτών που έχουν οικονομική ευμάρεια», αφού το 37% όσων ανήκουν σε υψηλά εισοδηματικά στρώματα δήλωσαν ότι η ακρίβεια είχε αρκετά αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, από όλους όσους ανέφεραν ότι η υγεία τους επιδεινώθηκε, το 84% υποστήριξε ότι ένιωσε εντονότερο άγχος βλέποντας τους αυξημένους λογαριασμούς ρεύματος-θέρμανσης, το 78% τις υψηλές τιμές των τροφίμων και το 46% το κόστος στις μετακινήσεις.