ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Εκπρόσωπος Ιεράς Συνόδου: «Την Κυριακή δεν θα γίνουν έλεγχοι στις εκκλησίες – Να δείξετε ατομική ευθύνη»

Αποστάσεις της ΔΙΣ από το τελεσίγραφο του Μητροπολίτη Μυτιλήνης

Εκπρόσωπος Ιεράς Συνόδου: «Την Κυριακή δεν θα γίνουν έλεγχοι στις εκκλησίες – Να δείξετε ατομική ευθύνη»

Ο εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος Άνθης, επεσήμανε ότι δεν θα γίνονται έλεγχοι για την είσοδο των πιστών στις εκκλησίες, αλλά προέτρεψε τον κόσμο να εμβολιαστεί και να κάνει τεστ.

«Δεν θα γίνουν έλεγχοι στις εκκλησίες την Κυριακή. Εσείς που θέλετε να πάτε στην εκκλησία, το άριστο είναι να κάνετε ένα διαγνωστικό τεστ (rapid ή μοριακό) επιδεικνύοντας ατομική ευθύνη και σεβασμό και αγάπη προς τον συνάνθρωπο. Μέσα στους ναούς θα τηρούνται τα μέτρα απαρέγκλιτα και τα εκκλησιαστικά συμβούλια και τα ηγουμενοσυμβούλια θα ελέγχουν», είπε ο Μητροπολίτης.

Σε ότι αφορά την επιστολή του Μητροπολίτη Μυτιλήνης Ιάκωβου προς τους ανεμβολίαστους ιερείς ότι έχουν μια εβδομάδα περιθώριο να εμβολιαστούν, αλλιώς θα τεθούν σε αργία άνευ αποδοχών, ο κ.Τιμόθεος κράτησε σαφείς αποστάσεις: «Δεν είναι θέση της Ιεράς Συνόδου να τίθενται σε αργία οι μη εμβολιασμένοι Μητροπολίτες, όπως έπραξε ο μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Θέλοντας να εξηγήσει (ή μάλλον να δικαιολογήσει) τα όσα συνέβησαν με την περιβόητη –πλέον- εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου, ο εκπρόσωπος της ΔΙΣ είπε: «Την Τετάρτη (3/11) που συνεδρίασε η ΔΙΣ αποφασίσαμε με ανακοινωθέν να καλέσουμε κληρικούς και πιστούς να κάνουν τον εμβολιασμό. Παράλληλα προχωρήσαμε και ένα βήμα παραπέρα παρότι η κυβέρνηση επέτρεψε στους χώρους λατρείας να εισέρχονται χωρίς τεστ. Και είπαμε να μπορούν να κάνουν τον διαγνωστικό έλεγχο γιατί επιβάλλεται για όλους μας. Αυτό, λοιπόν, όντως η κυβέρνηση το έμαθε και ζήτησε να το αποτυπώσουμε και εγγράφως. Πράγμα το οποίο, βέβαια, θα κάναμε έτσι κι αλλιώς».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.