Η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Σύρου

Λίγες ώρες πριν τα φετινά Θεοφάνεια και ήδη ξεκίνησαν τα πρώτα «παρατράγουδα», καθώς το Λιμεναρχείο Σύρου ανακοίνωσε ότι όσοι θα συμμετέχουν στην τελετή καθαγιασμού των υδάτων θα πρέπει να κάνουν τεστ.

Η ανακοίνωση που θα διαβάσετε παρακάτω προκάλεσε ήδη αρκετές αντιδράσεις τόσο της τοπικής κοινωνίας όσο και άλλων πολιτών μέσα από τα social media και έρχεται ένα χρόνο μετά το εξίσου προκλητικό γενικό απαγορευτικό του καθαγιασμού των υδάτων που ήρθε μετά από κυβερνητική απόφαση.

«Το Λιμεναρχείο Σύρου ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους κολυμβητές που προτίθενται να συμμετάσχουν στον εορτασμό των Αγίων Θεοφανείων, την Πέμπτη 06 Ιανουαρίου του έτους 2022, όπως δηλώσουν την συμμετοχή τους στο Γραφείο Γενικής Αστυνομίας του Λιμεναρχείου Σύρου.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές έως την Τετάρτη 05-01-2022, και εφόσον αυτές συνοδεύονται οπωσδήποτε από πιστοποιητικό διαγνωστικού εργαστηριακού ελέγχου, ο οποίος (έλεγχος) να έχει διενεργηθεί με τη μέθοδο PCR, εντός των τελευταίων εβδομήντα δυο (72) ωρών, ή εναλλακτικά με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test), εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών, προ της 06-01-2022, που να πιστοποιεί την αρνητική διάγνωση, ενός εκάστου ενδιαφερομένου κολυμβητή.

Ενδιαφερόμενοι κολυμβητές, που δεν θα υποβάλλουν εγκαίρως στη Λιμενική Αρχή Σύρου, τα ως άνω απαιτούμενα δικαιολογητικά, δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις εκδηλώσεις.

Η θέση από την οποία θα πραγματοποιηθεί η κατάδυση των ενδιαφερομένων κολυμβητών εντός θαλάσσης θα καθοριστεί από το Λιμεναρχείο Σύρου».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!