ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ανακαλύφθηκε πορτραίτο του Ιησού Χριστού ηλικίας 1.500 χρόνων! (φώτο)

Ανακαλύφθηκε πορτραίτο του Ιησού Χριστού ηλικίας 1.500 χρόνων! (φώτο)

Μια ζωγραφιά του Ιησού Χριστού των 1.500 ετών βρέθηκε στον τοίχο μιας εγκαταλελειμμένης εκκλησίας στην ισραηλινή έρημο.

Το προηγουμένως άγνωστο κομμάτι της ιερής τέχνης εντοπίστηκε σε βυζαντινή εκκλησία στην έρημο του Negev.

Οι αποσπασματικές ζωγραφιές δείχνουν ότι είναι από τον 6ο αιώνα και οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι αποκαλύπτεται το περίγραμμα του προσώπου του Χριστού, και συγκεκριμένα του νεαρού Ιησού με κοντά μαλλιά.

Το πορτρέτο του Ιησού εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη δεκαετία του 1920 και τώρα αναλύεται εκ νέου χρησιμοποιώντας σύγχρονες τεχνικές.

Βρέθηκε στα ερείπια του Shivta,ενός παλιού γεωργικού χωριού στην καρδιά της ερήμου Negev, περίπου 40 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Be’er Sheva.

Το χωριό ιδρύθηκε τον 2ο αιώνα και επέζησε για περισσότερο από έξι αιώνες πριν εγκαταλειφθεί κατά την έναρξη της πρώιμης Ισλαμικής περιόδου.

«Το πρόσωπο του Χριστού σε αυτό το σημείο είναι μια σημαντική ανακάλυψη από μόνη της», εξήγησαν οι ερευνητές.

«Ανήκει στο εικονογραφικό σχέδιο ενός κοντόμαλλου Χριστού, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένος στην Αίγυπτο και τη Σύρο-Παλαιστίνη, αλλά πέρασε από τη μεταγενέστερη βυζαντινή τέχνη».

Οι ειδικοί έχουν πει ότι η σημασία της ανακάλυψης πηγάζει από το γεγονός ότι προηγείται της θρησκευτικής εικονογραφίας που χρησιμοποιείται στην Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία.

«Μέχρι στιγμής, είναι η μόνη επί τόπου σκηνή του Χριστού στην προ-εικονομαχική Αγία Γη», γράφουν οι συντάκτες της μελέτης στο έγγραφό τους.

«Ως εκ τούτου, μπορεί να φωτίσει τη χριστιανική κοινότητα και την παλαιοχριστιανική τέχνη της βυζαντινής Shivta σε ολόκληρη την περιοχή».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.