ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Θεολογική Σχολή Χάλκης: Ολόκληρη η ιστορία της σε ένα βίντεο λίγων λεπτών

Θεολογική Σχολή Χάλκης: Ολόκληρη η ιστορία της σε ένα βίντεο λίγων λεπτών

Η επίσκεψη του Τσίπρα στην Τουρκία έφερε στην επιφάνεια την από πολλούς ξεχασμένη αλλά πάντοτε λαμπρή Θεολογική Σχολή Χάλκης.

Στο «Λόφο της Ελπίδας» στη Χάλκη των Πριγκηποννήσων βρίσκεται η ιστορική Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης, εκεί όπου βρίσκεται σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας σε μια ξεχωριστής σημασίας επίσκεψη.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός είναι ο πρώτος που θα επισκεφθεί τη Σχολή της Χάλκης μετά τον Ελευθέριο Βενιζέλο, ο οποίος πήγε ως πρώην πρωθυπουργός το 1933.

Η Θεολογική Σχολή της Χάλκης είναι εγκατεστημένη εντός της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος, η οποία ιδρύθηκε σύμφωνα με την παράδοση από τον Άγιο Φώτιο, Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, ενώ υπάρχουν βάσιμες μαρτυρίες για προγενέστερη μοναστηριακή του παρουσία στο χώρο αυτό.

Η ανασύσταση της Μονής συνδέεται εκτός του Αγίου Φωτίου και με τους Οικουμενικούς Πατριάρχες Μητροφάνη Γ και Γερμανό Δ’. Ο τελευταίος, μάλιστα, επισκέφθηκε τη Μονή το 1842, είδε κατεστραμμένες και ερειπωμένες τις εγκαταστάσεις της και αφού έλαβε σχετική άδεια από τις οθωμανικές αρχές, προχώρησε στην ανοικοδόμησή της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.