ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Θαύμα; Κλεμμένη εικόνα της Παναγίας βρέθηκε άθικτη μετά από πυρκαγιά

Θαύμα; Κλεμμένη εικόνα της Παναγίας βρέθηκε άθικτη μετά από πυρκαγιά

Περί θαύματος μιλούν οι κάτοικοι του Λαγκαδα. Εικόνα είχε κλαπεί από δύο άγνωστους ιερόσυλους πριν από εννέα μέρες οι οποίοι εισέβαλαν στον ναό από τον οποίο άρπαξαν και άλλους δύο επιστήθιους σταυρούς.

Μια φωτιά σε περιοχή έξω από τον οικισμό του Ηράκλειου στο Λαγκαδά, ήταν από ό,τι φάνηκε η αιτία για να βρεθεί η εικόνα μεγάλης αξίας της Παναγίας της Δακρυούσας από τον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Ηρακλείου.

Όπως αναφέρει το lagadas.net, το πολύτιμο εικόνισμα βρέθηκε εντελώς τυχαία την Τρίτη, σε ερημική τοποθεσία του χωριού, ανάμεσα σε βάτα και καλαμιές που πήραν φωτιά πριν λίγες μέρες.

Την κλεμμένη εικόνα ανακάλυψαν δύο άτομα που ερευνούσαν την περιοχή γύρω από το εργοστάσιό τους, καθώς τις προηγούμενες μέρες έγινε απόπειρα διάρρηξης σε αυτό και κοιτούσαν την αυλή περιμετρικά, βλέποντας ξαφνικά κάτι να γυαλίζει ανάμεσα στα καμένα. Πλησιάζοντας, βρήκαν την εικόνα που είχε κλαπεί από τον ναό του χωριού.

Ο εφημέριος του ναού πάτερ Φώτιος Αρβανιτίδης μιλώντας στο lagadas.net χαρακτήρισε την απροσδόκητη εύρεση της εικόνας ως θεϊκή παρέμβαση, καθώς η εικόνα βρέθηκε χωρίς να φέρει την παραμικρή γρατσουνιά ή κάψιμο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Να σημειωθεί ότι ο ναός του Αγίου Αθανασίου Ηρακλείου πολλές φορές έχει γίνει στόχος διαρρηκτών οι οποίοι συνήθως αφαιρούν τα χρήματα που υπάρχουν στο παγκάρι. Μάλιστα στον ναό έχουν τοποθετηθεί συστήματα ασφαλείας και κάμερες τα οποία όμως δεν στάθηκαν ικανά να τους αποθαρρύνουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.