ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Λέσβος: Διώχνουν ιερέα από τον Πλακάδο της Γέρας γιατί… τραγούδησε

Λέσβος: Διώχνουν ιερέα από τον Πλακάδο της Γέρας γιατί… τραγούδησε

Δυσφορία έχει προκαλέσει στους κατοίκους του Πλακάδου της Γέρας η απόφαση του μητροπολίτη Μυτιλήνης Ιακώβου, να απομακρύνει τον «ιερέα της ενορίας, τον οποίο έχει καλέσει να εγκαταλείψει το πόστο του με το αιτιολογικό της ανάρμοστης συμπεριφοράς , καθώς ο παπάς τραγούδησε σε πανηγύρια των χωριών της Γέρος.

Ο ιερέας ζήτησε από τον Σεβασμιώτατο μία δεύτερη ευκαιρία εισπράττοντας αρνητική απάντηση, ενώ την Κυριακή το πρωί μετά το τέλος της Λειτουργίας οι κάτοικοι της περιοχής με τους αυτοδιοικητικούς εκπροσώπους συζητούσαν για το ενδεχόμενο συγκέντρωσης υπογραφών.

Σημειωτέον πως πρόκειται για άμισθο κληρικό, ο οποίος βρέθηκε στην ενορία του Αyίου Βλασσίου, που είναι μία από τις μικρότερες του νησιού μας και οι κάτοικοι δεν θέλουν να τον χάσουν θεωρώντας ότι είναι σωστός στο πνευματικά του «καθήκοντα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η ενορία του Πλακάδου μετά την προ αρκετών ετών συνταξιοδότηση του επί δεκαετίες εφημέριου του χωριού. Χρήστου Φραντζή, αδυνατεί να εξασφαλίσει σε μόνιμη βάση εφημέριο, καθώς η έλλειψη ιερέων και σης δυο μητροπόλεις του νησιού μας είναι εμφανέστατη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.