Μητροπολίτης Μεσσηνίας: «Δεν ήταν ικανοποιητικές οι τοποθετήσεις της κυβέρνησης για την εκκλησία»

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: «Δεν ήταν ικανοποιητικές οι τοποθετήσεις της κυβέρνησης για την εκκλησία»

Η εκκλησία θέλει τη λειτουργία των ναών από τις 4 Μαΐου, κι όχι δυο εβδομάδες αργότερα, με τον κ. Χρυσόστομο να παραπέμπει στις αποφάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ή της Ιεραρχίας για τη διαχείριση του θέματος.

«Πρέπει να ομολογήσω ότι δεν ήταν τόσο ικανοποιητικές οι τοποθετήσεις της κυβερνήσεως σε σχέση με το περιεχόμενο της επιστολής του Μακαριωτάτου και της Ιεράς Συνόδου προς την κυβέρνηση. Προέχει βέβαια το θέμα της δημόσιας υγείας, ότι πρέπει να μπούμε σε μια ομαλή μετάβαση από μια έξαρση σε μια ύφεση. Όλα αυτά θα τα αξιολογήσει η ΔΙΣ που θα συνεδριάσει αύριο (Πέμπτη) θα ακούσει και τις θέσεις του Μακαριωτάτου ύστερα από την επικοινωνία που πρέπει να είχε με την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό», τόνισε. «Δεν είναι ο σκοπός μας να κάνουμε ΄ανταρσία’ ούτε θέλουμε να έρθουμε σε αντιπαράθεση» διευκρίνισε πάντως.

Σε ό,τι αφορά τη δήλωση του Μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιερόθεου ανέφερε ότι «χρησιμοποίησε απλώς μια αναφορά από τον συγγραφέα Μαξ Βέμπερ για να δηλώσει ότι όταν υπάρχει διάσταση μεταξύ εκκλησίας και πολιτείας υπάρχουν προβλήματα».

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσόστομο, «μέσα στην εκκλησία υπάρχουν άνθρωποι που έχουν κατανόηση των πραγμάτων υπάρχουν και άνθρωποι που κινούνται με το θυμικό και άνθρωπο που έχουν μεταφυσικές ανησυχίες και η εκκλησία πρέπει όλους να τους ικανοποιεί, δεν είναι μονομέρεια…».

«Η εκκλησία από τις 16 Μαρτίου έχει δείξει και εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και αλληλεγγύη και συνεργασία, και έχει αποδείξει ότι μπορεί να διαχειριστεί αυτή την κρίση. Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν από μέρους και της πολιτικής ηγεσίας και των επιστημόνων επιφυλάξεις για το πως θα εξελιχθεί αυτό το άνοιγμα, αλλά η επιφύλαξη αυτή για να μπορέσουμε να τη λύσουμε πρέπει να μας δείξουν εμπιστοσύνη κι εμάς αυτή τη στιγμή βλέπουμε ότι λένε ‘θα συνεχίσετε σε μια κατάσταση τέτοια γιατί εμείς πρέπει να δούμε…’ τι να δούμε; Έχετε δει πώς κυκλοφορούν έξω στα πεζοδρόμια; δεν απέχει ο ένας 2 μέτρα από τον άλλον», ανέφερε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως ανέφερε ο μητροπολίτης Χρυσόστομος, το πώς συμπεριφέρεται κανένας είτε σε δημόσιο χώρο είτε σε χώρο κλειστό είναι θέμα ατομικής ευθύνης. Η εκκλησία είναι διατεθειμένη να βοηθήσει να υπάρχουν άτομα που θα απέχουν μεταξύ τουλάχιστον 2 μέτρα όπως λένε οι επιστήμονες. «Χθες μετακινήθηκα στην πόλη της Καλαμάτας για να δω τι γίνεται… Δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι ήταν μια πόλις που περνά μια κρίση», είπε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.