ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Χατζ: Tο ετήσιο προσκύνημα του Ισλάμ με μόλις 1.000 πιστούς αντί για 2 εκατομμύρια

Χατζ: Tο ετήσιο προσκύνημα του Ισλάμ με μόλις 1.000 πιστούς αντί για 2 εκατομμύρια

Το Χατζ, είναι το ετήσιο προσκύνημα του Ισλάμ και ξεκινά σήμερα με μόλις 1.000 πιστούς λόγω περιοριστικών μέτρων.

Αριθμός πρωτοφανής, δεδομένης της προσέλευσης άνω των 2 εκατομμυρίων ανθρώπων κάθε χρόνο στη Μέκκα και τη Μεδίνα, κατά τη διάρκεια του προσκυνήματος.

Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, απαγορεύεται η συμμετοχή ξένων ταξιδιωτών. Περίπου το 70% των πιστών που θα δώσουν το «παρών» είναι ξένοι που κατοικούν στη Σαουδική Αραβία ενώ οι υπόλοιποι είναι ντόπιοι. Το σύνολο όσων επιλέχθηκαν να συμμμετάσχουν είναι ηλικίας μεταξύ 20 και 50 χρόνων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Το Χατζ το 2020 είναι πραγματικά πολύ ιδιαίτερο προσκύνημα με κάθε τρόπο. Λόγω των ειδικών υγειονομικών περιστάσεων σε όλο τον κόσμο που έχει προκληθεί από την πανδημία κορωνοϊού, έχουν επιβληθεί αυστηρά προληπτικά μέτρα για να διασφαλιστεί ένα ασφαλές Χατζ για όλους τους πιστούς» τόνισε ο υπουργός Χατζ και Ούμρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.