Στην Γάζα οι Τούρκοι ως... «ειρηνευτές» αποφάσισαν οι ΗΠΑ! Τι άλλο θα δούνε τα ματάκια μας...

Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος: «Θυμόμαστε όσους χάθηκαν στο πογκρόμ σε βάρος της ελληνικής κοινότητας της Κωνσταντινούπολης»

Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος: «Θυμόμαστε όσους χάθηκαν στο πογκρόμ σε βάρος της ελληνικής κοινότητας της Κωνσταντινούπολης»

Το δικό του μήνυμα για τα 65 χρόνια μετά το πογκρόμ κατά της ακμάζουσας ελληνικής μειονότητας, των Αρμενίων και των Εβραίων της Κωνσταντινούπολης έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος.

«Θυμόμαστε όλους αυτούς που χάθηκαν και των οποίων ο τρόπος ζωής καταστράφηκε από μια προσχεδιασμένη ενέργεια τρομοκρατίας που στήθηκε πάνω σε ένα ψέμα», έγραψε στο Facebook.

Αναρτώντας στη σελίδα του στο Facebook τις ιστορικές φωτογραφίες του Κωνσταντινουπολίτη φωτογράφου, Δημητρίου Καλουμένου, που με κίνδυνο της ζωής του τεκμηρίωσε για τη μνήμη των επόμενων γενεών τις θηριωδίες των Σεπτεμβριανών του 1955, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής αναφέρεται σε αυτά.

«Ήταν πριν από 65 χρόνια, τη νύχτα της 6ης Σεπτεμβρίου, όταν το πογκρόμ σε βάρος της ελληνικής κοινότητας της Κωνσταντινούπολης ξεκινούσε. Σήμερα, θυμόμαστε όλους αυτούς που χάθηκαν και των οποίων ο τρόπος ζωής καταστράφηκε από μια προσχεδιασμένη ενέργεια τρομοκρατίας που στήθηκε πάνω σε ένα ψέμα», έγραψε.

Όπως ανέφερε και ο Οικουμενικός Πατριάρχης, σε αυτό το πογκρόμ, «η βαρβαρότητα κατέστρεψε τα σπίτια, τα καταστήματα, τις εκκλησίες νομοταγών και αθώων ανθρώπων και βεβήλωσε ακόμη και τα κοιμητήριά τους και ασέβησαν οι όχλοι εις βάρος των νεκρών μας χωρίς το παραμικρό ίχνος πολιτισμού, χωρίς το παραμικρό ίχνος ευαισθησίας».

It was 65 years ago, at night, when the pogrom against the Greek community of Istanbul started. We remember those whose…

Δημοσιεύτηκε από Archbishop Elpidophoros of America στις Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου 2020

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ru
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.