Ιερώνυμος: «Θα ήθελα να κάνω το εμβόλιο αλλά δεν με αφήνουν οι γιατροί – Εσείς να το κάνετε»!

Ιερώνυμος: «Θα ήθελα να κάνω το εμβόλιο αλλά δεν με αφήνουν οι γιατροί – Εσείς να το κάνετε»!

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, είχε σήμερα συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλιας, όπου και επιβεβαίωσε τα όσα είχαμε γράψει στο pronews.gr περί κατάθεσης όπλων από την Εκκλησία.

Μάλιστα ο κ. Ιερώνυμος δήλωσε πως αν δεν είχε νοσήσει από τον κορωνοϊό… θα ήταν ο πρώτος που θα εμβολιαζόταν.

Ο υπουργός ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την συνάντηση και του ευχήθηκε υγεία, ενώ τόνισε πως βρισκόμαστε στην καρδιά της μάχης.

Ζήτησε, επίσης, «αυτές τις άγιες ημέρες η Εκκλησία να συμπαρασταθεί στην οργανωμένη Πολιτεία, σε αυτήν την προσπάθεια που γίνεται, ώστε να μπορέσουμε να εμβολιάσουμε τους συμπολίτες μας, να τους φροντίσουμε».

Επεσήμανε, ακόμη, ότι «αυτές τις ημέρες είναι σημαντικό να τονίζουμε το αγαθό της δημόσιας υγείας, την αξία της ανθρώπινης ζωής» και ευχήθηκε «να δείξουμε όλοι με θέρμη την αγάπη προς τον συνάνθρωπό μας και να προστατεύσουμε ο ένας τον άλλο από τον επικίνδυνο ιό. Η επιχείρηση «ελευθερία» αποσκοπεί να ξαναπάρουμε σιγά-σιγά τις ζωές μας πίσω».

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την χαρά του για την συνάντηση με τον υπουργό και θέλησε, με αφορμή την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του, να συνεχάρη και να ευχαριστήσει το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό των νοσοκομείων που αγωνίζονται καθημερινά, ενώ έκανε λόγο για την αυτοθυσία των ανθρώπων αυτών χαρακτηρίζοντάς τους λειτουργούς της αγαθοεργίας.

Αναφέρθηκε, εξάλλου, στην ανάγκη συνεργασίας με την Πολιτεία για τον εμβολιασμό και υπογράμμισε ότι ενώ θα ήθελε να είναι ο πρώτος που θα εμβολιαστεί οι θεράποντες ιατροί του δεν του το επιτρέπουν ακόμη λόγω της περιπέτειας με την υγεία του.

Επεσήμανε, όμως, ότι συμβολικά κάποιος από τους Αρχιερείς θα είναι εκεί από την πρώτη μέρα για να εμβολιαστεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αυτή η κίνηση εκδηλώνει την συμπαράσταση σε αυτήν την προσπάθεια που γίνεται όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο» είπε ο Αρχιεπίσκοπος και ευχήθηκε να έχουμε καλά αποτελέσματα, ώστε του χρόνου να γιορτάσουμε διαφορετικά τις μεγάλες αυτές ημέρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.