Ρωσική αντίδραση στην καραντίνα του Αγίου Όρους: Η Μόσχα θεωρεί ότι πρόκειται για «στημένο» σκηνικό

Ρωσική αντίδραση στην καραντίνα του Αγίου Όρους: Η Μόσχα θεωρεί ότι πρόκειται για «στημένο» σκηνικό

«Βεβιασμένη απόπειρα παρεμπόδισης της ανεπίσημης επίσκεψης του Ρώσου πρωθυπουργού, Μιχάηλ Μισούστιν στο Άγιο Όρος με πρόσχημα τον κορωνοϊό» καταγγέλλει η Μόσχα την Αθήνα με αφορμή την κήρυξη σε καραντίνα της Ι.Μ. Αγίου Παύλου στην Αθωνική Πολιτεία με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο Ria Novosti, να προβαίνει σε έμμεση επίθεση κατά της κυβέρνησης για την απόφαση αυτή

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Ρωσίας, η επίσκεψης του Μιχαήλ Μισούστιν, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου, «Προκάλεσε ανησυχία σε ορισμένους εκπροσώπους της Εκκλησίας και Έλληνες πολιτικούς, οι οποίοι τάσσονται κατά της ρωσικής παρουσίας στην Ελλάδα και εξαιτίας αυτού επιχειρούν να κηρύξουν στο Άγιο Όρος καραντίνα υπό το πρόσχημα της μάχης με τον κορωνοϊό».

Η μονή του Αγίου Παύλου έχει ανακοινώσει πως σταματά να δέχεται πιστούς έως τις 27 Σεπτεμβρίου λόγω «πανδημίας».

«Δεν υπάρχει κάποια έξαρση της ασθένειας εδώ. Υπάρχει ένα κρούσμα που μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη, στο ΑΧΕΠΑ» είπε στο πρακτορείο πηγή της ρωσικής Μονής του Αγίου Παντελεήμωνος.

«Ξαφνικά “αρρώστησαν” επειδή θα έρθει ο Ρώσος πρωθυπουργός. Κάποιοι κύκλοι ανησυχούν για τη ρωσική παρουσία στην Ελλάδα, ανησυχούν για την επίσκεψη αυτή, ειδικά εν αναμονή της επίσκεψης στην Ελλάδα του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο» είπε η ίδια πηγή.

Το ερώτημα είναι γιατί η Μόσχα «σήκωσε» τόσο πολύ το θέμα; Προφανώς γιατί έχουν πληροφορίες ότι το κρούσμα μπορεί να ήταν «στημένο» και ότι χρησιμοποιήθηκε για την επιβολή καραντίνας στο Άγιο Όρος και ειδικά στην Μονή που θα επισκεπτόταν ο Ρώσος πρωθυπουργός και «δεξί» χέρι του προέδρου Β.Πούτιν.

Είναι γεγονός ότι στο Άγιο Όρος περίμεναν εδώ και πολύ καιρό έναν ανώτατο Ρώσο αξιωματούχο να επισκεφθεί την Αθωνική Πολιτεία, καθώς από το 2016 που την επισκέφθηκε για τελευταία φορά ο Β.Πούτιν έχουν μεσολαβήσει πολλά γεγονότα και έχει καταβληθεί προσπάθεια άλωσης του Αγίου Όρους από τις ΗΠΑ με υπερδραστηριοποίηση του αμερικανικού προξενείου της Θεσσαλονίκης και παραγόντων κρατικών και άλλων που επηρεάζουν τα γεγονότα στην Βόρειο Ελλάδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το βέβαιο είναι ότι δεν θα τελειώσει έτσι εύκολα αυτή η υπόθεση…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.