ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Άγιο Όρος: Ξέσπασε ο ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου για την κατάληψη που συνεχίζεται (βίντεο)

Συνέντευξη του καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου στο Άγιο Όρος, αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίου στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό της Ιταλίας

Άγιο Όρος: Ξέσπασε ο ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου για την κατάληψη που συνεχίζεται (βίντεο)

Ο ηγούμενος της Μονής επικεντρώθηκε στην κατάληψη της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου από στοιχεία άσχετα, όπως είπε, με την Ορθόδοξη Εκκλησία και το κίνδυνο που αυτό το γεγονός θέτει στην ασφάλεια της περιοχής.  

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει επηρεάσει όλο τον κόσμο. Όταν σταματούν οι σκέψεις και τα λόγια, αρχίζουν τα όπλα. Έπεσε στην αντίληψή μας βίντεο που παρουσιάσαμε που δείχνει κάποιους Ρώσους στο Άγιο Όρος με επικεφαλής έναν ιερωμένο, να κρατούν σημαία της τσαρικής αυτοκρατορίας. Το βίντεο έπεσε τώρα στην αντίληψή μας, έχει τραβηχτεί εν μέσω πανδημίας», ανέφερε ο γέροντας Βαρθολομαίος.

«Έχω δει πολλές φορές ανθρώπους να κρατούν αυτή τη σημαία μέσα στο Άγιο Όρος. Όσες φορές είναι μπροστά μου, τους φωνάζω να τη μαζέψουν, γιατί απαγορεύεται. Χρησιμοποιούν παράνομα το όνομα της μονής μου. Δε γνωρίζω σε τι χέρια θα πέσει αυτό το βίντεο και πώς θα χρησιμοποιήσουν το όνομα της μονής. Το Άγιο Όρος είναι τόπος προσευχής, δεν είναι για τουρισμό ή προπαγάνδα», συνέχισε ο ίδιος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.