Μητροπολίτης Μαντινείας: «Αλιβάνιστοι οι κυβερνώντες- Δεν γνωρίζουν καν πως να σταθούν στην Εκκλησία» (βίντεο)

Μητροπολίτης Μαντινείας: «Αλιβάνιστοι οι κυβερνώντες- Δεν γνωρίζουν καν πως να σταθούν στην Εκκλησία» (βίντεο)

Την πλήρη άρνησή του σε ό,τι αφορά τη συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου ανακοίνωσε στους πιστούς ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας, Αλέξανδρος, κατά τον πανηγυρικό εσπερινό εορτασμό της Αγίας Αικατερίνης.

Ο κ. Αλέξανδρος έκανε λόγο για απόπειρα ευτελισμού της Εκκλησίας με στόχο να γίνει, όπως είπε, «σωματείο».

Τα περί μισθοδοσίας του κλήρου και η εκκλησιαστική περιουσία είναι η κορυφή του παγόβουνου είπε με νόημα ο μητροπολίτης Αλέξανδρος, οποίος τόνισε πως «το βάθος είναι, ο ευτελισμός της Εκκλησίας. Να γίνει η Εκκλησία -αφού το κράτος έτσι λέει- αυτή που είναι ο πυλώνας ο δεύτερος της ελληνικής πολιτείας να γίνει απλώς ένα σωματείο…».

Ο Μητροπολίτης Μαντινείας επέκρινε και τους κυβερνώντες για την άγνοιά τους περί των εκκλησιαστικών αποδίδοντας την στο γεγονός, όπως είπε, ότι είναι «αλιβάνιστοι». «Δεν γνωρίζουν καν πως να σταθούν στην Εκκλησία όταν έρχονται στις επίσημες τελετές» υποστήριξε, για να συμπληρώσει πως «έρχεται η Κυβέρνηση σήμερα και λέει «όχι θα χωρίσουμε και η Εκκλησία θα μπει στο περιθώριο». Δεν σκεπτόμαστε τι έκανε η Εκκλησία όλα τα χρόνια αυτά δεν μας ενδιαφέρει η Εκκλησία εμείς θέλουμε να τη διώξουμε από πάνω μας και γίνονται αυτές οι αναταράξεις τώρα και οι συζητήσεις και ο κάθε αρμόδιος αναρμόδιος έχει μια ιδέα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.