ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Άγιον Όρος: Άνοιξε ξανά τις πύλες του για τους επισκέπτες

Άγιον Όρος: Άνοιξε ξανά τις πύλες του για τους επισκέπτες

Ολοταχώς προς την επιστροφή στην κανονικότητα οδεύει το Άγιον Όρος καθώς από την Τρίτη 11 Μαΐου επετράπη και πάλι και υπό προϋποθέσεις η είσοδος σε επισκέπτες.

Σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή διοικητή του Όρους, επιτρέπεται η έκδοση μόνο ειδικών διαμονητηρίων με ανώτατο όριο ατόμων ημερησίως, ενώ απαγορεύεται η μετακίνηση των προσκυνητών σε άλλο, πλην του προσκαλούντος, Ιερού Καθιδρύματος. Εξακολουθεί να επιβάλλεται η διενέργεια προληπτικών ελέγχων με rapid test στα λιμάνια εισόδου του Αγίου Όρους (Ουρανούπολη, Τρυπητή και Ιερισσό) σε κάθε εισερχόμενο και είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις που εντοπίζεται κάποιος θετικός στον ιό αναφέρει μιλώντας στο Grtimes ο Διοικητής του Αγίου Όρους Αθανάσιος Μαρτίνος, ο οποίος παράλληλα επισημαίνει ότι τα κρούσματα και εντός του Όρους έχουν ελαχιστοποιηθεί, όπως άλλωστε, έχει συμβεί και στην υπόλοιπη χώρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τον κ. Μαρτίνο ήδη καταφθάνουν στην Αθωνική Πολιτεία οι πρώτοι προσκυνητές, οι οποίοι πέρα από το rapid test, στο οποίο υποβάλλονται στις πύλες εισόδου, δεν χρειάζεται να υποβληθούν σε pcr test ούτε να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού. Όπως τονίζει, κάποιες Μονές εντός δεν δέχονται ακόμη επισκέπτες, για αυτό και οι ενδιαφερόμενοι συνίσταται να επικοινωνούν με τις Ιερές Μονές για την φιλοξενία τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.