Μεγαλοπρεπή εγκαίνια του Ιερού Ναού του Αγίου Παϊσίου στην Δαμασκό χωρίς την παραμικρή παρουσία της ελληνικής Πολιτείας!

Μεγαλοπρεπή εγκαίνια του Ιερού Ναού του Αγίου Παϊσίου στην Δαμασκό χωρίς την παραμικρή παρουσία της ελληνικής Πολιτείας!

Στην ελεύθερη Συρία πραγματοποιούνται εγκαίνια Ορθόδοξων Ναών τη στιγμή που η ελληνική Πολιτεία είναι απούσα, όπως πάντα ήταν απούσα από την υπεράσπιση των Ορθοδόξων Χριστιανών στη χώρα αυτή.

Παρά τις σφαγές από τους εξτρεμιστές μουσουλμάνους, η Χριστιανική κοινότητα αγωνίζεται κάτω από αντίξοες συνθήκες για να κρατήσει ζωντανή της θρησκεία στη χώρα αυτή με αρωγό τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσσαντ.

Έτσι στην Δαμασκό έγιναν τα εγκαίνια του ναού του Αγίου γέροντος Παϊσίου του Έλληνα.

Ο μεγαλοπρεπής ναός που του αφιερώθηκε στη Δαμασκό στην συριακή πρωτεύουσα δεν έχει όμοιό του ούτε καν στην χριστιανική κατά τα άλλα Ελλάδα, η οποία προτιμά να κατασκευάζει… τζαμιά.

Όπως αναφέρει το dimpenews.com ο ναός ανεγέρθηκε στην περιοχή της Jaramana και παρόντες κατά τα εγκαίνια ήταν πλήθος κόσμου o πατριάρχης Αντιοχείας και πάσης Ανατολής Ιωάννης ο 10ος και σύσσωμη σχεδόν η ιεραρχία των ελληνορθόδοξων μητροπόλεων της ιστορικής Συρίας τοποτηρητές άλλων εκκλησιών πολιτικοί και στρατιωτικοί αξιωματούχοι.

Φυσικά η Ελλάδα απουσίαζε εντελώς.

Ο Άγιος Γέροντας Παΐσιος από τα Φάρασα της Καππαδοκίας με απήχηση και αποδοχή τεράστια από τη Ρωσία τα Βαλκάνια ως και τη Μέση Ανατολή Συρία Λίβανο τιμάται επί προεδρίας Άσσαντ με έναν ναό αντάξιο του έργου του της φήμης του και της απήχησής του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δείτε το βίντεο εδώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.