ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

300 χιλιάδες πιστοί στην Λιτανεία για την Βάπτιση των Ρως (βίντεο)

300 χιλιάδες πιστοί στην Λιτανεία για την Βάπτιση των Ρως (βίντεο)

300 Χιλιάδες πιστοί της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας του Πατριαρχείου Μόσχας έλαβαν μέρος στην Λιτανεία σήμερα, Σάββατο 27 Ιουλίου παραμονή της εορτής της Ημέρας της Βάπτισης των Ρως.

Στην λιτανεία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας του Πατριαρχείου Μόσχας κ. Ονούφριος, πλαισιούμενος από Ιεράρχες και κληρικούς της Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Φέτος συμμετείχαν επίσης και εκπρόσωποι των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών – της Εκκλησίας της Σερβίας και Εκκλησίας της Τσεχίας και Σλοβακίας

Να αναφερθεί ότι η λιτανεία ξεκίνησε από τον λόφο του Αγίου Βλαδιμήρου και κατέληξε στην Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου, όπου στην συνέχεια τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες η λιτανεία πραγματοποιήθηκε παρουσία 300 χιλιάδων πιστών.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της λιτανείας κληρικοί και λαϊκοί προσευχήθηκαν για την ανάπαυση των ψυχών όλων εκείνων που έχασαν την ζωή τους στο κέντρο του Κιέβου, κατά τη διάρκεια των τραγικών γεγονότων του Φεβρουάριου του 2014.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.