H κυβέρνηση φτιάχνει λίστα με ορθόδοξα μοναστήρια για «φιλοξενία» αλλοδαπών

H κυβέρνηση φτιάχνει λίστα με ορθόδοξα μοναστήρια για «φιλοξενία» αλλοδαπών

Mετά την Ιερά Μονή Πορετσού έχει σειρά η Ιερά Μόνη Κάτω Δίβρης αλλά και η μαθητική εστία της Φιλοθέης για να φιλοξενήσουν μονογονεϊκές οικογένειες αλλά και ασυνόδευτα παιδιά με καταγωγή από τη Συρία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να γίνει η εγκατάσταση των πρώτων αλλοδαπών στην Ιερά Μονή Πορετσού, η οποία βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την Τοπική Κοινότητα Αστρά του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, αλλά γεωγραφικά ανήκει στον Νομό Αχαΐας κάτι για το οποίο ενημέρωσε ήδη το pronews.gr

Στο συγκεκριμένο χώρο βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι απαιτούμενες εργασίες, ενώ αναζητείται και το απαραίτητο προσωπικό για την επάνδρωση της δομής.

Η Ιερά Μόνη Κάτω Δίβρης και οι ξενώνες που υπάρχουν εκεί, θα είναι η επόμενη δομή φιλοξενίας που θα δημιουργηθεί στην περιοχή, αφού μετά την επίσκεψη των αρμοδίων φορέων, δόθηκε το «πράσινο φως» για να ξεκινήσουν και εκεί οι απαιτούμενες εργασίες όπως αναφέρει το achaianews.gr

Στη μαθητική εστία της Φιλοθέης που αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται 25 μαθήτριες και φοιτήτριες υπάρχει η δυνατότητα να δοθεί στέγαση αλλά και σίτιση σε άλλα περίπου 50 άτομα, μονογονεϊκές οικογένειες, μητέρες με παιδιά.

Οι εγκαταστάσεις στο κτίριο είναι λειτουργικές και έτοιμες και μπορούν ανά πάσα στιγμή θεωρηθεί αυτό αναγκαίο, να μεταφερθούν εκεί οι αλλοδαποί.

Πάντως πρέπει να σημειωθεί ότι το ζήτημα της μετονομασίας των αλλοδαπών σε «πρόσφυγες» δεν είναι τόσο απλό όσο παρουσιάζεται. Από την στιγμή που οι άνθρωποι αυτοί εισέρχονται από μια ασφαλή χώρα όπως η Τουρκία, παύουν να είναι «πρόσφυγες».

Συν τοις άλλοις έχει ενδιαφέρον να προσθέσουμε ότι οι μόνες επικίνδυνες περιοχές πλέον στην Συρία είναι η περιφέρεια της Ιντλίμπ και η «ρευστή» περιοχή της Βόρειας Συρίας.

Γιατί κάποιος από την Δαμασκό να χαρακτηριστεί «πρόσφυγας»; Υπάρχει και το ζήτημα ότι οι άνθρωποι που θα «φιλοξενηθούν» στα μοναστήρια είναι ως επί το πλείστον μουσουλμανικού θρησκεύματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.