ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ορθοδοξία σε «lockdown»: Ιερείς πηγαίνουν κρυφά πόρτα-πόρτα για να κοινωνήσουν τους πιστούς όπως επί Τουρκοκρατίας!

Ορθοδοξία σε «lockdown»: Ιερείς πηγαίνουν κρυφά πόρτα-πόρτα για να κοινωνήσουν τους πιστούς όπως επί Τουρκοκρατίας!

Έλληνες Ορθόδοξοι ιερείς που κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι έχουν βάλει «λουκέτο» στους ναούς τους και η «δαμόκλειος σπάθη» των προστίμων και των διώξεων από δυνάμεις ασφαλείας κρέμεται πάνω από το κεφάλι τους πηγαίνουν κρυφά πόρτα-πόρτα για να κοινωνήσουν τους πιστούς τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων.

Όπως ακριβώς δηλαδή έκαναν και οι Έλληνες χριστιανοί Ορθόδοξοι επί Τουρκοκρατίας όταν η Ορθόδοξη Πίστη διώκονταν και κάνουν ακόμα οι κρυπτοχριστιανοί στην Τουρκία της ισλαμιστικής κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μάλιστα στα Βόρεια προάστια πιστοί εντόπισαν τον ιερέα με μάσκα και τη θεία κοινωνία στο χέρι, να κινείται το ξημέρωμα για να μην κινήσει υποψίες και να επισκέπτεται τα σπίτια των πιστών για να τους δώσει τη Θεία Κοινωνία. Φυσικά αν ο ιερέας εντοπιστεί από τις δυνάμεις ασφαλείας κινδυνεύει με οικονομική εξόντωση και ποινική δίωξη.

Οι εντολές κυβέρνησης και λοιμωξιολόγων είναι σαφείς, η Ορθόδοξη πίστη μπαίνει σε «lockdown» και οι πιστοί πρέπει να υπακούσουν, σε διαφορετική περίπτωση οι ποινές θα είναι εξοντωτικές.

Άλλωστε πριν λίγες ημέρες επιβλήθηκε συνολικό πρόστιμο 3.900 ευρώ σε έναν ιερέα και οκτώ πιστούς χριστιανούς που συμμετείχαν στην Θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, οι εκκλησίες θα είναι κλειστές μέχρι νεοτέρας και θα ανοίξουν μόνο ανήμερα των Χριστουγέννων και των Φώτων με παρουσία έως και 9 ατόμων σε όλες τις εκκλησίες και έως 25 ατόμων στους Μητροπολιτικούς Ναούς σε όλες τις περιοχές της χώρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.