Η Εκκλησία της Αγγλίας επανεξετάζει το κατά πόσον οι συμμετοχές της σε επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας είναι συμβατές με τη Χριστιανική πίστη, αποτέλεσμα αυτοί είναι ο κίνδυνος που καραδοκεί – για τις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες – να χάσουν επενδύσεις ύψους 15,6 δισ. δολαρίων.

Η συμβουλευτική ομάδα για την ηθική των επενδύσεων προγραμματίζει την επανεξέταση αυτή στους επόμενους 12 μήνες και θα ασχοληθεί με θέματα όπως η ρομποτική και η τεχνητή νοημοσύνη, δήλωσε ο εκπρόσωπος της εκκλησίας τηλεφωνικά την Κυριακή.

Η είδηση δημοσιοποιήθηκε νωρίτερα από την Telegraph, η οποία ανέφερε ότι οι ειδικοί δεοντολογίας και οι θεολόγοι θα αποφασίσουν για το εάν το επενδυτικό fund της Εκκλησίας της Αγγλίας (που διαχειρίζεται δισεκατομμύρια) θα πρέπει να έχει συμμετοχές σε εταιρείες όπως η Amazon, η Facebook και η Google, εν μέσω ανησυχιών ότι η τεχνητή νοημοσύνη υπονομεύει την «ίδια την ιδέα του Θεού». »

Η Εκκλησία της Αγγλίας που έχει επενδύσεις μέσω των διαφόρων ταμείων της ύψους 15,6 δισ. δολαρίων (12 δισ. λίρες) βρίσκεται αντιμέτωπη με τα επιχειρήματα κατά των εταιρειών που δεν τηρούν τους ηθικούς και περιβαλλοντικούς κανόνες και δεν λαμβάνουν μέτρα για την κλιματική αλλαγή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Alphabet της Google συγκαταλέγεται μεταξύ των 20 πιο πολύτιμων μετοχών της Εκκλησίας της Αγγλίας τα τελευταία δύο χρόνια. Το 2017 στον κατάλογο αυτό συμπεριλαμβάνονταν και η Amazon, γεγονός που προκάλεσε την κριτική της Εκκλησιαστικής Επιτροπής για τις επενδυτικές στρατηγικές. Παράλληλα ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρυ ο ανώτερος κληρικός στην Εκκλησία της Αγγλίας, έχει χαρακτηρίσει την οικονομία διαμοιρασμού (gig economy) στην οποία βασίζονται οι τεχνολογικοί κολοσσοί ως «διαβολική». Ο ίδιος έχει κατηγορήσει την Amazon ότι αποφεύγει την καταβολή φόρων στο Ηνωμένο Βασίλειο.