Ιταλία-Καλπάζει ο κορωνοϊός: 17 οι νεκροί – Πέντε άνθρωποι πέθαναν μέσα σε λίγες ώρες – Άγνωστη η κατάσταση του Πάπα

Ιταλία-Καλπάζει ο κορωνοϊός: 17 οι νεκροί – Πέντε άνθρωποι πέθαναν μέσα σε λίγες ώρες – Άγνωστη η κατάσταση του Πάπα

Στους 17 έφτασαν οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ιταλία, με την κυβέρνηση να κάνει γνωστό πως από εδώ και πέρα θα ανακοινώνονται μόνο οι θάνατοι και πόσοι ασθενείς παρουσιάζουν σοβαρές επιπλοκές καθώς τα κρούσματα εμφανίζονται με γεωμετρική πρόοδο.

Την ίδια ώρα άγνωστη παραμένει η κατάσταση της υγείας του Πάπα καθώς φωτογραφίες τον δείχνουν να υποφέρει από βήχα και δυσκολία στην αναπνοή.

Οι φήμες ότι έχει προσβληθεί από τον φονικό κορωνοϊό αυξάνουν, αλλά το Βατικανό προς το παρόν τηρεί «σιγή ιχθύος» για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Συνολικά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ιταλία έχουν φτάσει τα 650.

Σε μια προσπάθεια επιστροφής στη συνηθισμένη καθημερινότητα, άνοιξε και πάλι τις πύλες του ο καθεδρικός ναός Ντουόμο του Μιλάνου.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος του Μιλάνου, Μπέπε Σάλα, η ιταλική συμπρωτεύουσα πρέπει να αφήσει το γρηγορότερο δυνατό πίσω της, την κατάσταση αυτή εκτάκτου ανάγκης.

Από την μεριά του, ο περιφερειάρχης του Βένετο, Λούκα Τζάια, τόνισε ότι σκοπός του είναι να μπορέσουν να ξανανοίξουν, από την ερχόμενη Δευτέρα, τα σχολεία της περιοχής του.

Ο διευθυντής του νοσοκομείου λοιμωδών νόσων Λάτζαρο Σπαλαντσάνι της Ρώμης, Τζουζέπε Ιπόλιτο, στο μεταξύ, έκανε γνωστό ότι η Ιταλία, στο εξής, θα δημοσιοποιεί μόνον πόσα κρούσματα παρουσιάζουν επιπλοκές, και τον αριθμό των νεκρών.

«Όπως προβλέπουν οι ευρωπαϊκές οδηγίες», υπογράμμισε.

Ιταλία και Γαλλία, τέλος, πραγματοποίησαν σήμερα στην Νάπολη την καθιερωμένη τους διακυβερνητική διάσκεψη και κατέστησαν σαφές ότι θα συνεργαστούν στενά για την αντιμετώπιση των συνεπειών του Covid-19.

Με στόχο «να προστατέψουν τους πολίτες τους, αλλά και όλους τους Ευρωπαίους πολίτες», αλλά και επειδή είναι πεπεισμένες ότι χρειάζεται μια κοινή ευρωπαϊκή στάση, δεδομένης της διεθνούς αυτής απειλής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/walicolt2020/status/1233034971457236995

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.