ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πάπας Φραγκίσκος: «Προσευχηθείτε η τεχνητή νοημοσύνη να υπηρετεί πάντα την ανθρωπότητα» (βίντεο)

Πάπας Φραγκίσκος: «Προσευχηθείτε η τεχνητή νοημοσύνη να υπηρετεί πάντα την ανθρωπότητα» (βίντεο)

Ο Πάπας Φραγκίσκος, ζήτησε από τους πιστούς του, να προσευχηθούν ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα «υπηρετεί πάντα την ανθρωπότητα».

Να σημειωθεί πως η τεχνητή νοημοσύνη αποτελεί το αντικείμενο των κηρυγμάτων του Πάπα για τον μήνα Νοέμβριο.

Κάθε μήνα ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας καταπιάνεται και με ένα διαφορετικό θέμα που απασχολεί τον πλανήτη και συμβουλεύει το ποίμνιό του.

Αυτή τη φορά σε κήρυγμά του ζήτησε από τους πιστούς να προσευχηθούν ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα «υπηρετεί πάντα την ανθρωπότητα».

Στο μήνυμά του, ο Πάπας δήλωσε πως η τεχνητή νοημοσύνη βρίσκεται «στο επίκεντρο της εποχικής αλλαγής που βιώνουμε» και ότι η ρομποτική είχε τη δύναμη να αλλάξει τον κόσμο προς το καλύτερο αλλά αυτό θα συνέβαινε μόνο εάν αυτές οι δυνάμεις αξιοποιηθούν σωστά.

«Πράγματι, εάν η τεχνολογική πρόοδος αυξάνει τις ανισότητες, δεν είναι αληθινή πρόοδος. Οι μελλοντικές πρόοδοι πρέπει να προσανατολίζονται προς τον σεβασμό της αξιοπρέπειας του ατόμου» τόνισε.

Η τεχνολογία, πάντως, αποτελεί ένα από τα ζητήματα που απασχολούν τον Πάπα.

Φέτος, το Βατικανό, μαζί με τη Microsoft και την IBM, ενέκριναν την «Έκκληση της Ρώμης» ένα πολιτικό έγγραφο που περιέχει έξι γενικές αρχές που καθοδηγούν την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης.

Αυτές περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη διαφάνεια,, την αμεροληψία και αξιοπιστία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.