ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Πρώην πάπας Βενέδικτος: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός – Στις 5/1 η κηδεία του

Ήταν ο πρώτος που παραιτήθηκε από τη θέση του ποντίφικα έπειτα από 600 χρόνια

Πρώην πάπας Βενέδικτος: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός – Στις 5/1 η κηδεία του

Στις 5 Ιανουαρίου θα τελεστεί η κηδεία του πρώην πάπα Βενέδικτου, ο οποίος πέθανε σήμερα, σε ηλικία 95 ετών. 

Από τη Δευτέρα, η σορός του θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, στη βασιλική του Αγίου Πέτρου, στο Βατικανό. Η κηδεία του θα τελεστεί την ερχόμενη Πέμπτη (5/1), στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, του πάπα Φραγκίσκου.

Ο επίτιμος πάπας- ο πρώτος που παραιτήθηκε από τη θέση του ποντίφικα έπειτα από 600 χρόνια- πέθανε το πρωί του Σαββάτου, στο μοναστήρι στο Βατικανό όπου ζούσε από το 2013. Πριν από λίγες ημέρες ο πάπας Φραγκίσκος είχε ανακοινώσει πως ο προκάτοχός του ήταν «πολύ άρρωστος».

Μόλις έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του, πολιτικοί ηγέτες εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους. «Ένας χριστιανός, ένας πάστορας, ένας θεολόγος, ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος που η ιστορία δεν θα ξεχάσει», δήλωσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι.

«Εργάστηκε με όλη την ψυχή και την ευφυΐα του για έναν πιο αδελφικό κόσμο», επεσήμανε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.