ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Συμβουλές για να μπορέσεις να επιζήσεις από αεροπορικό ατύχημα – Ένας πιλότος Boeing 737 αποκαλύπτει

Συμβουλές για να μπορέσεις να επιζήσεις από αεροπορικό ατύχημα – Ένας πιλότος Boeing 737 αποκαλύπτει

Ο Dave Inch είναι έμπειρος πιλότος σε Boeing 737 έδωσε συμβουλές για το τί μπορεί να κάνει κάποιος για να μεγαλώσει τις πιθανότητές να βγει ζωντανός από ένα αεροπορικό δυστύχημα.

«Αφαίρεσε οτιδήποτε κοφτερό έχεις στις τσέπες σου, χαλάρωσε την ζώνη σου και αν φοράς κασκόλ ή γραβάτα, βγάλτα. Το ίδιο ισχύει για τα παπούτσια με τακούνια και τα γυαλιά, καθώς με την απότομη πτώση μπορεί να σου φύγουν και θα σου χρειαστούν για να βγει έξω», ανέφερε αρχικά.

Φυσικά ένα από τα σημαντικότερα πράγματα είναι εντοπίσεις από πριν που είναι οι έξοδοι κινδύνου και να τις υπολογίσεις βάσει των καθισμάτων, σε περίπτωση που η καμπίνα γεμίσει καπνό. Για αυτό και πρέπει να έχεις κάποιο κομμάτι ρούχου, προκειμένου να σε βοηθήσει στο να αναπνέεις.

Σε περίπτωση αν το ατύχημα γίνει σε θαλάσσια περιοχή, φόρεσε το ειδικό γιλέκο που είναι κάτω από το κάθισμα, αλλά σε καμία περίπτωση μην το φουσκώσεις πριν φτάσεις στην έξοδο. Πρώτον θα πιάνεις περισσότερο χώρο την ώρα που θα προσπαθείς να βγεις και δεύτερον, αν δεν προλάβεις και η καμπίνα γεμίσει με νερό, το σωσίβιο θα σε κολλήσει στο πάνω μέρος του αεροπλάνου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, ο πιλότος επισημαίνει και κάτι άλλο… Μην ασχολείσαι με το να βγάζεις βίντεο. Δεν πρόκειται να σε βοηθήσει στο να βγεις ζωντανός. Αν τα καταφέρεις να επιζήσεις και να έχεις και ντοκουμέντο, σίγουρα θα είναι καλή φάση, αλλά το πιο πιθανό είναι να σου φάει πολύτιμο χρόνο και να μειώσει την συγκέντρωσή σου προς τον στόχο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.