ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ποια διαδρομή στην Ελλάδα συγκαταλέγεται στις δέκα κορυφαίες του κόσμου (φώτο)

Ποια διαδρομή στην Ελλάδα συγκαταλέγεται στις δέκα κορυφαίες του κόσμου (φώτο)

Στην ελίτ των διαδρομών του κόσμου, ανάμεσα σε Αλάσκα, Βενετία και Αργεντινή, βρίσκεται το ιστορικό και γραφικό αυτό τρενάκι του Οδοντωτού.

Η εν λόγω διαδρομή περιλαμβάνεται στις δέκα καλύτερες του κόσμου τις οποίες μπορεί να κάνει κάποιος με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σύμφωνα με το βρετανικό Guardian.

Ο Οδοντωτός είναι η σιδηροδρομική γραμμή στην Αχαΐα που συνδέει το Διακοπτό με τα Καλάβρυτα και του οποίου η κατασκευή ξεκίνησε το 1889, κατά την περίοδο κυβέρνησης του Τρικούπη.

Πρόκειται για διαδρομή περίπου μίας ώρας, όπου το τρενάκι αναρριχάται σε υψόμετρο 750 μέτρων, διασχίζει το φαράγγι του Βουραϊκού, περνά από το χωριό Ζαχλωρού και καταλήγει στην πόλη των Καλαβρύτων, στα 750 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας και αποτελεί μία από τις ομορφότερες και μαγευτικότερες βόλτες του κόσμου.

Στο άρθρο αυτό εκτός από τον Οδοντωτό σιδηρόδρομο παρουσιάζονται διαδρομές σε διάφορες περιοχές του κόσμου, όπως για παράδειγμα η βόλτα με καραβάκι στην Alilaguna Βενετίας, η διαδρομή όπου δοκιμάζεις διάφορα είδη κρασιών στην Αργεντινή, το 18ωρο ταξίδι με τρένο στο Ho Chi Minh στο Βιετνάμ, αλλά και η κρουαζιέρα στην παγωμένη Αλάσκα που διαρκεί περίπου 60 ώρες.

Δείτε αναλυτικά τις δέκα καλύτερες διαδρομές του κόσμου:

1. Σκάφος στο Μαλ και Ιονα, νησιά στη Σκωτία

2. Βόλτα με αεροσκάφος στη Νήσο Γουάιτ, το μεγαλύτερο νησί της Αγγλίας

3. Βόλτα με τραμ στη Μελβούρνη, Αυστραλίας

4.Τελεφερίκ στη Λεδεγίν Κολομβίας

5.Καράβι στην Alilaguna Βενετίας

6. Διαδρομή δοκιμής κρασιών στην Αργεντινή

7.Ταξίδι με τρένο στην πόλη Ho Chi Minh στο Βιετνάμ

8. Ταξίδι με τρένο στη Κόλερειν της Βόρειας Ιρλανδίας

9. Κρουαζιέρα στην Αλάσκα και τις Αλεούτιες νήσους

10.Οδοντωτός , Καλάβρυτα Ελλάδας

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.