
Την προσωρινή αναστολή του 50% των αστικών δρομολογίων, από σήμερα στις 6 το απόγευμα και καθημερινά κατά τις ώρες 10.00-15.00 και 18.00- 24.00, στην Περιφερειακή Ενότητα στη Θεσσαλονίκη.
Αυτό αποφάσισε ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου στην Θεσσαλονίκη (ΟΣΕΘ), ύστερα από τη γενική απαγόρευση κυκλοφορίας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση στην προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού (COVID-19) στην Ελλάδα.
Η απόφαση του ΟΣΕΘ, όπως τονίζεται σε σημερινή του ανακοίνωση, αφορά όλους τους παρόχους αστικής συγκοινωνίας, που είναι ο ΟΑΣΘ, ο οποίος θα εκτελεί τα δρομολόγια με προσωπικό ασφαλείας, το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης ΑΕ και τους υπεκμισθωτές της νέας σύμβασης, δηλαδή των ΚΤΕΛ Σερρών, Χαλκιδικής και Κιλκίς.
Όπως σημειώνει ο ΟΣΕΘ το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας δεν είναι «τιμωρητικού χαρακτήρα, αλλά προστατευτικού» και συμπληρώνει «η απόφαση για την προσωρινή αναστολή του 50% των αστικών δρομολογίων, στις προαναφερόμενες συγκεκριμένες ώρες, κινούνται προς την κατεύθυνση αποφυγής συνωστισμού στα οχήματα αστικής συγκοινωνίας».
Χρήσιμες πληροφορίες για τα δρομολόγια που εκτελεί στη Θεσσαλονίκη το ΚΤΕΛ Σερρών δίνονται από το τηλ. 2316 020774. Πληροφορίες για τα δρομολόγια των λεωφορειακών γραμμών που εκτελεί το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης δίνονται από το τηλ. 2310 531678, ενώ τα υπόλοιπα ΚΤΕΛ πρόκειται σύντομα να λειτουργήσουν τις δικές τους τηλεφωνικές γραμμές πληροφοριών κι εξυπηρέτησης.
Με ανακοίνωσή του ο ΟΑΣΘ έχει γνωστοποιήσει την απόφασή του για μερική και προσωρινή αναστολή του νυχτερινού δρομολογίου προς τον αερολιμένα “Μακεδονία» (01Ν).
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.