ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Διευθυντής κυκλοφορίας Αττικής Οδού: Γιατί δεν έκλεισε νωρίτερα ο δρόμος

Διευθυντής κυκλοφορίας Αττικής Οδού: Γιατί δεν έκλεισε νωρίτερα ο δρόμος

Ο διευθυντής κυκλοφορίας της Αττικής Οδού, Φάνης Παπαδημητρίου, μίλησε για τα όσα διαδραματίστηκαν, χθες, στην Αττική Οδό και την ταλαιπωρία των οδηγών που συνεχίζονται μέχρι και αυτήν την ώρα.

Ο ίδιος σημείωσε ότι περίπου 1.200 οχήματα παραμένουν εγκλωβισμένα στην Αττική Οδό, μεταξύ των οποίων και περίπου 300 – 400 οδηγοί.

Ο κ. Παπαδημητρίου απέδωσε τα σοβαρά προβλήματα, στην αυξημένη κίνηση και στην ένταση της κακοκαιρίας.

«Φτάσαμε σε αυτό το σημείο γιατί ξεκινήσαμε πολύ άσχημα εχθές το πρωί. Η κακοκαιρία μας έπιασε στη χειρότερη ώρα, 09:00 το πρωί με όλη την Αθήνα στον δρόμο. Η κυκλοφορία ήταν πολύ μεγάλη, 70.000 αυτοκίνητα, 5.000 φορτηγά και 35 εκχιονιστικά δικά μας ανάμεσά τους» ανέφερε.

«Το πρωί η Αττική Οδός λειτουργούσε κανονικά. Στις 08:00 έπιασε η κίνηση και τα φαινόμενα. Όταν τον δρόμο νιώθεις ότι τον έχεις, δεν τον κλείνεις. Η εταιρεία δεν κλείνει τον δρόμο μόνη της, χρειάζεται συντονισμός με την Τροχαία, και με διαταγή της Τροχαίας κλείνει, όπως και εκείνη απαγόρευσε τη διέλευση των φορτηγών» είπε.

Παράλληλα, ο ίδιος σημείωσε ότι υπήρξε σύσκεψη υπό τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, προσθέτοντας ότι τα φορτηγά θα έπρεπε να είχαν απαγορευτεί από την Κυριακή το απόγευμα, αλλά η πολιτεία δεν ήθελε να κόψει την εφοδιαστική αλυσίδα.

Εν τω μεταξύ, μιλώντας σε άλλη τηλεοπτική εκπομπή παραδέχθηκε ότι πρόκειται για «απαράδεκτη εικόνα».

«Ντρέπομαι, 18 χρόνια διευθυντής, για την εικόνα που παρουσιάζουμε πρώτη φορά» ανέφερε.

Μιλώντας για δυσκολίες λόγω των καιρικών συνθηκών και της αυξημένης κυκλοφορίας των οχημάτων, έκανε λόγο για «δυσεπίλυτη» εξίσωση.

«Και 100 εκχιονιστικά να είχαμε, δεν θα ήταν αρκετά με την κατάσταση που είχαμε» είπε.

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τόνισε ότι θα αποδοθούν ευθύνες και θα επιβληθούν κυρώσεις.

«Οφείλουμε τη συγγνώμη μας ως οργανωμένο κράτος» είπε, σημειώνοντας ότι και η κυβέρνηση θα αναλάβει τις ευθύνες της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η διαχείριση του δρόμου, με ευθύνη της εταιρείας, κατέρρευσε από την πρώτη στιγμή» τόνισε ακόμα, προσθέτοντας πως θα γίνει «ό,τι πρέπει» και σε ό,τι αφορά πιθανές αποζημιώσεις των οδηγών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.