ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Η μεγαλύτερη πτήση στον κόσμο είναι γεγονός: Σιγκαπούρη- Νέα Υόρκη σε 18 ώρες συνεχούς πτήσης

Η μεγαλύτερη πτήση στον κόσμο είναι γεγονός: Σιγκαπούρη- Νέα Υόρκη σε 18 ώρες συνεχούς πτήσης

Το Airbus που πραγματοποίησε την πτήση Σιγκαπούρη-Νέα Υόρκη, τη μεγαλύτερη εμπορική αεροπορική διαδρομή στον κόσμο, έφθασε σήμερα στο αεροδρόμιο του Νιούαρκ, έπειτα από πτήση σχεδόν 18 ωρών, την πρώτη μετά την εγκατάλειψη αυτής της αεροπορικής σύνδεσης το 2013.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του αεροδρομίου του Νιούαρκ (Νιου Τζέρσεϊ), η πτήση SQ22 της Singapore Airlines έφθασε στις 05:29 τοπική ώρα (12:29 ώρα Ελλάδας), μετά την απογείωσή της στις 23:37 από τη Σιγκαπούρη, έπειτα από περίπου 17 ώρες και 52 λεπτά στον αέρα.

Η διάρκειά της ήταν λίγο μικρότερη από τη θεωρητική διάρκεια της πτήσης που είναι 18 ώρες και 25 λεπτά. Θεωρητικά πάντα, η πτήση Νέα Υόρκη-Σιγκαπούρη είναι λίγο μεγαλύτερη.

Με αυτή τη νέα πτήση η Singapore Airlines ανακτά την πρώτη θέση στην κατάταξη με τις πιο μακρές πτήσεις. Τα πρωτεία κατείχε μέχρι τώρα η πτήση Όκλαντ-Ντόχα της Qatar Airways.

Είναι ωστόσο η πρώτη φορά που η εταιρεία προτείνει τη διαδρομή αυτή. Τη λειτουργούσε για εννέα χρόνια προτού την εγκαταλείψει το 2013 όταν η έκρηξη των τιμών του πετρελαίου είχε ως αποτέλεσμα να μην είναι αποδοτική.

Τότε χρησιμοποιούσε ένα A340-500, ένα αεροπλάνο με τέσσερις κινητήρες και πολύ μεγαλύτερη κατανάλωση καυσίμων από ό,τι το καινούριο Airbus A350-900 ULR.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

H Airbus παρέδωσε τον Σεπτέμβριο στη Singapore Airlines το πρώτο της A350-900 ULR, το οποίο καταναλώνει 25% λιγότερα καύσιμα από τους προκατόχους του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.