Χωρίς πλοία και τρόλεϊ την Τρίτη – Λόγω 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ

Χωρίς πλοία και τρόλεϊ την Τρίτη – Λόγω 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ

Την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου η ΑΔΕΔΥ θα προχωρήσει σε 24ωρη απεργία κατά του νέου αναπτυξιακού νομοσχεδίου που φέρνει στη Βουλή η κυβέρνηση και στο πλαίσιο αυτό τα τρόλει θα σηκώσουν χειρόφρενο για 24 ώρες, ενώ τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια.

Η Αθήνα θα βρεθεί σε απεργιακό μπλακ άουτ, καθώς προγραμματίζεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 στην πλατεία Κλαυθμώνος από την ΑΔΕΔΥ, ενώ το ΠΑΜΕ διοργανώνει τη δική του συγκέντρωση στις 10:30 στα Προπύλαια.

Στην απεργία έχουν ανακοινώσει πως θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στον ΗΛΠΑΠ, με αποτέλεσμα στις 24 Σεπτεμβρίου να μείνουν όλο το 24ωρο ακινητοποιημένα τα τρόλεϊ. Δεμένα θα παραμείνουν από τις 6 τα ξημερώματα της Τρίτης 24 Σεπτεμβρίου έως τις 6 τα ξημερώματα της Τετάρτης τα πλοία, καθώς απεργεί και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Η ΔΟΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στην απεργία

Συμμετοχή στην απεργία έχουν ανακοινώσει επίσης οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες. Η ΔΟΕ σε ανακοίνωσή της τονίζει τονίζει: «Ο αφοπλισμός του συνδικαλιστικού κινήματος διευκολύνει την κυβέρνηση στη λήψη μέτρων κατά των εργαζομένων και στην περιστολή των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Κάτι τέτοιο δεν θα το επιτρέψουμε. Τα συνδικάτα μπορούν να ρυθμίζουν και να διαφυλάσσουν την εσωτερική τους λειτουργία στη βάση δημοκρατικών και συμμετοχικών διαδικασιών που αποφασίζουν με αποφάσεις των οργάνων τους».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από τη μεριά της, η ΟΛΜΕ χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο «αντεργατικό – αντιαπεργιακό», θεωρώντας πως «προωθεί ένα είδος ‘ανάπτυξης’, που μόνο σε όφελος της κοινωνίας και των εργαζόμενων δεν θα είναι».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.