Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των πλοίων στη Διώρυγα του Σουέζ

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των πλοίων στη Διώρυγα του Σουέζ

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο επικεφαλής της Αρχής της Διώρυγας, Οσάμα Ράμπι, άνοιξε η Διώρυγα του Σουέζ για την κυκλοφορία των πλοίων μετά και την επιτυχή επανατοποθέτηση του πλοίου «Ever Given».

«Σήμερα, από τις 6 μ.μ. τοπική ώρα, η πλοήγηση στο κανάλι αποκαταστάθηκε» δήλωσε ο Ράμπι σε συνέντευξη Τύπου.

Όπως πρόσθεσε, το Ever Given άφησε ένα στενό τμήμα του καναλιού και τώρα βρίσκεται πλέον σε μια λίμνη στο κεντρικό του τμήμα. Τόνισε επίσης ότι για το ατύχημα δεν ευθύνεται η μορφολογία της Διώρυγας λέγοντας ότι «μια έρευνα για το περιστατικό θα καθορίσει ποιος πρέπει να πληρώσει αποζημίωση».

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, το κανάλι έχανε έως και 15 εκατομμύρια δολάρια καθημερινά λόγω του συμβάντος.

Σε κάθε περίπτωση, οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι δεν σχεδιάζουν να απαγορεύσουν τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στο μέγεθος του Ever Given, τονίζοντας ότι ένα πλοίο πολύ μεγαλύτερο από αυτό είχε περάσει κανονικά το κανάλι λίγο πριν το ατύχημα χωρίς να προκύψει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Το Ever Given προσάραξε στο νότιο τμήμα της Διώρυγας, εν μέσω ισχυρών ανέμων, την περασμένη Τρίτη, προκαλώντας «έμφραγμα» στην παγκόσμια ναυσιπλοΐα. Συγκεκριμένα, περίπου το 10% του παγκόσμιου θαλάσσιου εμπορίου περνά από τη Διώρυγα του Σουέζ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί οι κολοσσοί στις θαλάσσιες μεταφορές, όπως η δανέζικη ναυτιλιακή εταιρία Maersk ή η γαλλική CMA CGM, άλλαξαν την πορεία μερικών πλοίων τους μέσω του Ακρωτηρίου της Καλής Ελπίδας. Η παράκαμψη αυτή πρόσθεσε 9.000 χιλιόμετρα γύρω από την αφρικανική ήπειρο, δηλαδή τουλάχιστον επτά επιπλέον ημέρες ταξιδιού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.