EE – HΠΑ: Συμφωνία για κατάργηση των περιορισμών στους ταξιδιώτες

EE – HΠΑ: Συμφωνία για κατάργηση των περιορισμών στους ταξιδιώτες

Οι κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν την Τετάρτη να προσθέσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες στη λίστα χωρών, από τις οποίες θα δέχονται και τα μη απαραίτητα ταξίδια, σύμφωνα με όσα ανέφεραν Ευρωπάιοι διπλωμάτες στο Reuters.

Η κίνηση αυτή θα βάλει τέλος στην υποχρεωτική καραντίνα για όλους τους ταξιδιώτες από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ανεξάρτητα από το αν έχουν εμβολιαστεί πλήρως ή όχι. Ωστόσο, τα κράτη μέλη της Ένωσης διατηρούν, μεμονωμένα, το δικαίωμα να απαιτήσουν αρνητικό τεστ Covid – ακόμα – και καραντίνα για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Εκτός από τις ΗΠΑ, οι εκπρόσωποι των 27 κρατών μελών της ΕΕ, πρόσθεσαν άλλες πέντε χώρες στη συγκεκριμένη λίστα: την Αλβανία, το Λίβανο, τη Βόρεια Μακεδονία, τη Σερβία
και την Tαϊβάν, ενώ υπάρχει πρόθεση να γίνει το ίδιο και για τις Χονγκ Κονγκ και Μακάου, με την προϋπόθεση της αμοιβαιότητας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μέχρι τώρα, η συγκεκριμένη λίστα δεν περιλαμβάνει καμία χώρα από τη Λατινική Αμερική.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.