ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Αναχωρεί από την Κύπρο το πλοίο με την ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα (βίντεο-φωτο)

Το πλοίο με ισπανική σημαία, Open Arms, έδεσε πριν από τρεις εβδομάδες στο λιμάνι της Λάρνακας στην Κύπρο

Αναχωρεί από την Κύπρο το πλοίο με την ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα (βίντεο-φωτο)

Αναχωρεί το Σαββατοκύριακο από την Κύπρο πλοίο φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια που προορίζεται για τη Γάζα.

Μια αμερικανική φιλανθρωπική οργάνωση δήλωσε ότι φορτώνει βοήθεια για τη Γάζα σε ένα πλοίο στην Κύπρο, το οποίο θα είναι το πρώτο φορτίο προς το κατεστραμμένο από τον πόλεμο έδαφος κατά μήκος ενός θαλάσσιου διαδρόμου που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ελπίζει ότι θα ανοίξει αυτό το Σαββατοκύριακο.

Το πλοίο με ισπανική σημαία, Open Arms, έδεσε πριν από τρεις εβδομάδες στο λιμάνι της Λάρνακας στην Κύπρο, την πλησιέστερη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Λωρίδα της Γάζας.

«Οι ομάδες της World Central Kitchen βρίσκονται στην Κύπρο και φορτώνουν παλέτες με ανθρωπιστική βοήθεια σε ένα πλοίο που κατευθύνεται προς τη βόρεια Γάζα», ανέφερε η φιλανθρωπική οργάνωση. «Προετοιμαζόμαστε εδώ και εβδομάδες μαζί με τον έμπιστο συνεργάτη μας ΜΚΟ Open Arms για το άνοιγμα ενός θαλάσσιου διαδρόμου βοήθειας που θα μας επιτρέψει να κλιμακώσουμε τις προσπάθειές μας στην περιοχή», προσθέτει.

Η φιλανθρωπική οργάνωση δήλωσε ότι σχεδιάζει να ρυμουλκήσει μια φορτηγίδα φορτωμένη με προμήθειες για τον λαό της Γάζας, όπου οι άσχημες ανθρωπιστικές συνθήκες μετά από πέντε και πλέον μήνες πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς έχουν οδηγήσει ορισμένες χώρες να ρίξουν από αέρος τρόφιμα και άλλη βοήθεια.

«Η προσπάθεια να δημιουργηθεί ένας ανθρωπιστικός θαλάσσιος διάδρομος στη Γάζα σημειώνει πρόοδο και το ρυμουλκό μας είναι έτοιμο να επιβιβαστεί σε μια στιγμή, φορτωμένο με τόνους τροφίμων, νερού και ζωτικών προμηθειών για τους Παλαιστίνιους πολίτες», ανέφερε η Open Arms στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.

Στη Λάρνακα, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είχε εκφράσει νωρίτερα την ελπίδα ότι ο θαλάσσιος διάδρομος θα μπορούσε να ανοίξει αυτή την Κυριακή, αν και οι λεπτομέρειες παρέμεναν ασαφείς. Η ίδια δήλωσε ότι την Παρασκευή θα ξεκινήσει μια «πιλοτική επιχείρηση», με τη βοήθεια των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, η οποία εξασφάλισε «το πρώτο από τα πολλά φορτία αγαθών για τον λαό της Γάζας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν υπάρχουν λειτουργικά λιμάνια στη Γάζα και οι αξιωματούχοι δεν είπαν πού θα πάνε τα πρώτα φορτία, αν θα υπόκεινται σε έλεγχο από το Ισραήλ ή ποιος θα διανέμει τη βοήθεια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.