ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η μυστική παραδεισένια παραλία λίγο έξω από τα Χανιά

Η μυστική παραδεισένια παραλία λίγο έξω από τα Χανιά

Η παραλία “Του Στεφάνου” έχει κάνει το γύρο της Ελλάδας σαν πολύ «ψαγμένο» νέο. Βρίσκεται δίπλα στην περιοχή Σεϊτάν Λιμάνια, 22 χλμ βορειοανατολικά των Χανίων και 2 χλμ ανατολικά του χωριού Χωρδάκι, στην ανατολική μεριά του Ακρωτηρίου.

Το όνομα της περιοχής (Σεϊτάν=Σατανάς στα Τούρκικα) σημαίνει Καταραμένα Λιμάνια και προέρχεται από το γεγονός ότι οι κυματισμοί που δημιουργούνται στην περιοχή είναι επικίνδυνοι. Δίπλα βρίσκονται τρεις παράλληλοι στενόμακροι όρμοι, πολύ καλά προστατευμένοι από το κύμα

Μέσα στο άγριο τοπίο με τους κάθετους βράχους και την άγρια ομορφιά, υπάρχει κάτι που το γαληνεύει: Στο βορειότερο κόλπο σχηματίζεται η μικροσκοπική πανέμορφη παραλία του Στεφάνου, με τα βαθειά βαθυγάλανα νερά. Η παραλία αποτελείται από χαλίκι και άμμο, που μεταφέρονται από τα γειτονικά νταμάρια μέσω του φαραγγιού Δι(μ)πλοχάχαλο που καταλήγει σε αυτή. Δεξιά κι αριστερά υψώνονται τεράστιοι μαρμάρινοι βράχοι, προστατεύοντας τον κόλπο από τις καιρικές συνθήκες.

Αν δεν διαθέτετε σκάφος, απαιτείται σχετικά σύντομη (αλλά απότομη) κατάβαση 5” με 10” από το κοντινότερο σημείο στάθμευσης (με άσφαλτο).

Την παραλία μπορεί να την ακούσετε κι ως Άγιος Ραφαήλ, από την ομώνυμη εκκλησία που βρίσκεται στην αρχή του φαραγγιού, αλλά κι ως Άγιος Σπυρίδωνας από την παλιά μικρή εκκλησία η οποία είναι κτισμένη μέσα στο βράχο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.