ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Giethoorn: Η πόλη της Ολλανδίας που δεν έχει δρόμους (φώτο)

Giethoorn: Η πόλη της Ολλανδίας που δεν έχει δρόμους (φώτο)

Αν σας έλεγε κάποιος πως υπάρχει ένα μέρος στον κόσμο όπου όλοι οι δρόμοι αντικαθίστανται από κανάλια, χωρίς κορναρίσματα, φρένα που τρίζουν και φυσικά επιθετικούς οδηγούς, θα τον πιστεύατε;

Τα νέα είναι ευχάριστα, καθώς ένα τέτοιο μέρος δεν αποτελεί αποκύημα της φαντασίας, αλλά πραγματικότητα. Ο λόγος για την πόλη Giethoorn στην Ολλανδία, όπου ο μόνος τρόπος για να μετακινηθείτε είναι η βάρκα είτε το ποδήλατο ή τα πόδια από ειδικά φτιαγμένες γέφυρες μεταξύ των καναλιών, το μήκος των οποίων αγγίζει τα 6,5 χλμ.

Η πόλη πρωτοκατοικήθηκε τον 13ο αιώνα από Φραγκισκανούς μοναχούς, οι οποίοι έσκαψαν τα κανάλια για τη μεταφορά τύρφης, με το βάθος τους να αγγίζει μόλις το ένα μέτρο. Σήμερα, κατοικείται από λιγότερους από 3.000 κατοίκους ο καθένας από τους οποίους κατοικεί στο ιδιωτικό νησί του!

Το Giethoorn συναντάται περίπου 120 χλμ. βόρεια του Άμστερνταμ, μέσα στο Εθνικό Πάρκο Weeribben-Wieden, και διαθέτει 180 πεζογέφυρες, οι οποίες επιτρέπουν τις μετακινήσεις των κατοίκων και επισκεπτών πάνω από τα κανάλια. Οι λάτρεις της πεζοπορίας και του ποδηλάτου θα βρουν πολλά μονοπάτια για να γνωρίσουν την πόλη με τον δικό τους τρόπο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πρόκειται για ένα εκπληκτικό μέρος με ιδανικότερη εποχή να το επισκεφτεί κανείς την άνοιξη και το καλοκαίρι. Ωστόσο, και κατά την διάρκεια του χειμώνα έχει τη γοητεία του καθώς όταν τα νερά των καναλιών παγώνουν η εξερεύνηση της πόλης μπορεί να γίνει με παγοπέδιλα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.