Σπήλαιο της Δρογκαράτης: Η άγνωστη ιστορία 150 εκατομμυρίων ετών πίσω από το σπήλαιο

Σπήλαιο της Δρογκαράτης: Η άγνωστη ιστορία 150 εκατομμυρίων ετών πίσω από το σπήλαιο

Τα ταξίδια σε όλη την Ελλάδα θα σου προσφέρουν όμορφες εμπειρίες και στιγμές που δεν θα ξαναζήσεις ποτέ στην ζωή του.

Όπως μία επίσκεψη σε ένα από τα πιο παλιά σπήλαια της χώρας μας, που χρονολογείται σχεδόν 150 εκατομμύρια χρόνια πριν και βρίσκεται στην Κεφαλονιά.

Το μοναδικής ομορφιάς σπήλαιο της Δρογκαράτης αποτελεί ένα δημιούργημα της φύσης ηλικίας περίπου 150 εκατομμυρίων ετών, σύμφωνα με τους επιστήμονες που έκαναν τις σχετικές έρευνες στην περιοχή. Ανακαλύφθηκε όμως μόλις 300 χρόνια πριν κι αυτό λόγω ενός συμβάντος. Οι σπηλαιολόγοι ήρθαν μπροστά στο καθηλωτικό θέαμα του σπηλαίου όταν ένας ισχυρός σεισμός στα Χαλιωτάτα της Κεφαλονιάς, κοντά στη Σάμη, προξένησε ένα άνοιγμα το οποίο αποκάλυψε την είσοδό του.

Αυτό που είναι άκρως εντυπωσιακό με το σπήλαιο είναι ότι οι βράχοι που είναι μέσα σε αυτό παίρνουν με κάποιον τρόπο μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια διάφορες μορφές, δημιουργώντας γλυπτά μεγάλης οπτικής αλλά και ακουστικής ομορφιάς. Επιπλέον αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουν είναι ότι τα τελευταία χρόνια περιστασιακά το εντυπωσιακό και παμπάλαιο αυτό σπήλαιο «μεταμορφώνεται» σε μία αίθουσα συναυλιών για πάνω από 500 άτομα. Πρόκειται, ωστόσο, για ένα όχι τόσο μεγάλο σπήλαιο. Το σπήλαιο δεν ξεπερνά τα 100 μέτρα και χωρίζεται σε δύο δωμάτια. Το ένα είναι το Βασιλικό Μπαλκόνι, στο εσωτερικό του οποίου κρέμονται ημιδιάφανοι σταλακτίτες. Το δεύτερο είναι το Δωμάτιο της Αποθέωσης το οποίο στην πραγματικότητα είναι ένα φυσικό αμφιθέατρο, με θολωτή οροφή 20 μέτρα ύψους.

Κεφαλονιά: Μαγικές εικόνες σε ένα νησί όνειρο…

Η Κεφαλονιά μαζί με παράδεισο επί γης κάτι που διαπιστώνεις εύκολα περνώντας μερικές μέρες στο νησί. Κρυστάλλινα νερά σε παραλίες που τα δέντρα ακουμπούν πολλές φορές στο νερό. Στο συγκεκριμένο σπήλαιο όλες οι αισθήσεις βρίσκονται σε συνεργασία καθώς περνάς την είσοδο του σπηλαίου και η εμπειρία σου μένει αξέχαστη. Το σπήλαιο βρίσκεται στα 60 μέτρα βάθος οπότε ακόμη κι αν έχεις κλειστοφοβία, αυτή να ξέρεις ότι ξεπερνιέται χάρη στην απίστευτη ομορφιά του. Είναι επισκέψιμο από το 1963 και από τότε συρρέουν χιλιάδες τουρίστες για να απολαύσουν τη μοναδική ομορφιά του τοπίου.

Φυσικά αν βρεθείς στην Κεφαλονιά δε γίνεται να παραλείψεις την επίσκεψη και στο σπήλαιο της Μελισσάνης. Ακόμη ένα θαύμα στο Ιόνιο που η φήμη του έχει φτάσει σε όλο τον κόσμο….

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.