ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

CH-53K King Stallion: Η Lockheed Martin ξεκινά την πλήρη παραγωγή ελικοπτέρων για τους πεζοναύτες

Η μέγιστη χωρητικότητα ωφέλιμου φορτίου του αεροσκάφους είναι 15,9 τόνοι

CH-53K King Stallion: Η Lockheed Martin ξεκινά την πλήρη παραγωγή ελικοπτέρων για τους πεζοναύτες

Το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ έδωσε το «πράσινο φως» για το νέο ελικόπτερο CH-53K King Stallion να εισέλθει σε πλήρη παραγωγή (Full Rate Production – FRP).

Σύμφωνα με τη Διοίκηση Naval Air Systems (NAVAIR) των ΗΠΑ, το FRP θα επιτρέψει στο πρόγραμμα CH-53K να προχωρήσει πέρα ​​από την αρχική παραγωγή χαμηλού ρυθμού και να αυξήσει τις ποσότητες προμηθειών. Επίσης, θα αυξήσει την αποδοτικότητα της παραγωγής και θα μειώσει το κόστος ανά μονάδα.

«Με το FRP, θα συνεχίσουμε να χτίζουμε στην ισχυρή κατασκευή, τη διατήρηση και την υποστήριξη που έχει καθιερωθεί για το CH-53K», δήλωσε η υπεύθυνη του προγράμματος Κέιτ Φλίγκερ.

Η θυγατρική της Lockheed Martin, Sikorsky, η οποία λειτουργεί ως κύριος ανάδοχος, αναμένεται να αυξήσει την παραγωγή του ελικοπτέρου σε περισσότερες από 20 μονάδες ετησίως.

Το CH-53K King Stallion της Sikorsky αναπτύχθηκε για να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ για ανύψωση βαρέων φορτίων.

Οι πεζοναύτες των ΗΠΑ δήλωσαν νωρίτερα αυτό το έτος ότι το νέο ελικόπτεροπαρέχει σχεδόν τριπλάσια ικανότητα ανύψωσης από το «γερασμένο» CH-53E.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η μέγιστη χωρητικότητα ωφέλιμου φορτίου του αεροσκάφους είναι 15,9 τόνοι, καθιστώντας το ικανό να μεταφέρει δύο ελαφρά θωρακισμένα οχήματα και έως 55 άτομα στρατιωτικό προσωπικό. Το CH-53K φέρεται να έχει προγραμματίσει να έχει πλήρη επιχειρησιακή ικανότητα έως το 2029.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.