ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η Σουηδία στέλνει περίπου 500 στρατιώτες μαζί με CV90 και Leopard-2 στη Λετονία για έξι μήνες

Στα πλαίσια ενίσχυσης των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Βαλτική

Η Σουηδία στέλνει περίπου 500 στρατιώτες μαζί με CV90 και Leopard-2 στη Λετονία για έξι μήνες

Η Σουηδία θα στείλει ένα τάγμα στη Λετονία το επόμενο έτος για να συνεισφέρει στη διεθνή δύναμη του NATO στη χώρα αυτή της Βαλτικής, η οποία συνορεύει με τη Ρωσία, ανακοίνωσε σήμερα ο Σουηδός πρωθυπουργός Ουλφ Κρίστερσον.

Αυτή είναι η πρώτη συνεισφορά στρατευμάτων που ανακοινώσει η σκανδιναβική χώρα από τότε που εντάχθηκε στο NATO τον Μάρτιο. Ο Κρίστερσον είχε δηλώσει τον Ιανουάριο ότι η Σουηδία πιθανότατα θα έστελνε ένα τάγμα στη Λετονία για να για να ενισχύσει την παρουσία του NATO.

Η σκανδιναβική χώρα εντάχθηκε στο NATO τον περασμένο μήνα και έγινε το 32ο μέλος της στρατιωτικής συμμαχίας, στον απόηχο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Σήμερα το πρωί η κυβέρνηση ανέθεσε επισήμως στις σουηδικές Ένοπλες Δυνάμεις το καθήκον να σχεδιάσουν και να προετοιμάσουν τη σουηδική συμμετοχή ενός μικρού μηχανοκίνητου τάγματος στις χερσαίες δυνάμεις του ΝΑΤΟ στη Λετονία», δήλωσε ο Κρίστερσον κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τη Λετονή ομόλογό του, Εβίκα Σιλίνα.

Το τάγμα αυτό που θα επιχειρεί για έξι μήνες, θα αποτελείται από 400 έως 500 στρατιώτες.

«Στόχος μας είναι να συνεισφέρουμε σε επίπεδο δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένων των αρμάτων μάχης CV90 και Leopard 2», πρόσθεσε ο Σουηδός πρωθυπουργός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Σχεδιάζουμε μια ανάπτυξη στις αρχές του επόμενου έτους μετά από απόφαση του Κοινοβουλίου», συμπλήρωσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.