ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Καταγγελίες ΗΠΑ: «Κινέζοι κατάσκοποι μεταμφιεσμένοι σε τουρίστες προσπάθησαν να μπουν σε βάσεις στην Αλάσκα»

Για «κλήση αφύπνισης» έκανε λόγο Αμερικανός Γερουσιαστής

Καταγγελίες ΗΠΑ: «Κινέζοι κατάσκοποι μεταμφιεσμένοι σε τουρίστες προσπάθησαν να μπουν σε βάσεις στην Αλάσκα»

Κινέζοι κατάσκοποι, μεταμφιεσμένοι σε τουρίστες, έχουν κάνει πολλές προσπάθειες να διεισδύσουν σε αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στην Αλάσκα, υποστηρίζουν αξιωματούχοι των ΗΠΑ.

Οι απόπειρες παραβιάσεων μπορεί να γίνονται για να ερευνηθούν οι στρατιωτικές δραστηριότητες των ΗΠΑ, ανέφεραν στρατιώτες στην USA Today.

Οι περισσότερες από τις λεπτομέρειες των ύποπτων κινεζικών περιστατικών κατασκοπείας στην Αλάσκα παραμένουν απόρρητες, με το αμερικανικό Πεντάγωνο να μην έχει προβεί σε κάποιο επίσημο σχόλιο επί του θέματος.

Δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν, πάντως, στο ενημερωτικό δίκτυο USA Today ότι η ασφάλεια σε ορισμένες στρατιωτικές βάσεις έχει πράγματι ενισχυθεί ως απάντηση στην απειλή.

Η Ίρις Φέργκιουσον, αναπληρώτρια βοηθός υπουργός Άμυνας για την Αρκτική και την Παγκόσμια Ανθεκτικότητα, είπε σε συνέντευξη Τύπου τον Σεπτέμβριο ότι οι Κινέζοι ηγέτες «προσπαθούν να εισέλθουν στην Αρκτική».

«Λοιπόν, προσέχουμε πολύ τη δραστηριότητά τους και θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι τα συμφέροντά μας προστατεύονται στην περιοχή», πρόσθεσε.

Ο γερουσιαστής Νταν Σάλιβαν χαρακτήρισε, με τη σειρά του, τα αναφερόμενα περιστατικά κατασκοπείας στην Αλάσκα «κλήση αφύπνισης».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Είτε πρόκειται για κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι, είτε ρωσικά βομβαρδιστικά Russian Bear Bombers, είτε για αυτή τη νέα αναφορά για ύποπτους Κινέζους κατασκόπους στην Αλάσκα, αυτό είναι άλλο ένα σήμα αφύπνισης ότι βρισκόμαστε σε μια νέα εποχή αυταρχικής επιθετικότητας υπό την ηγεσία δικτατόρων στην Κίνα και τη Ρωσία», είπε ο Σάλιβαν σε δήλωσή του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.