Κάθλιν Φαν Μπρεμπτ: «Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αντάλλασσε μηνύματα με τον Μπουρλά στο WhatsApp!

«Υπάρχει πρόβλημα με το τρίτο συμβόλαιο με την Pfizer»

Κάθλιν Φαν Μπρεμπτ: «Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αντάλλασσε μηνύματα με τον Μπουρλά στο WhatsApp!

Η ευρωβουλευτής και πρόεδρος της επιτροπής για τον κορωνοϊό, Κάθλιν Φαν Μπρεμπτ, σε συνεντευξη της στην εφημερίδα Ναυτεμπορική, αποκαλύπτει ότι τα επίμαχα μηνύματα αναφορικά με την συμφωνία προμήθειας 1,8 δις δόσεων εμβολίων από την ΕΕ τα οποία ανταλλάχθηκαν μεταξύ του ισχυρού άνδρα της φαρμακευτικής Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά και της προέδρου της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, ανταλλάχθηκαν μέσω της εφαρμογής WhatsApp!

Η ευρωβουλευτής, μέλος των σοσιαλιστών και Δημοκρατών αποκαλύπτει ότι υπάρχει πρόβλημα με το τρίτο συμβόλαιο που συνάφθηκε μεταξύ της ΕΕ και της φαρμακευτικής, ενώ χαρακτήρισε την πρόεδρο της Κομισιόν ως «πολιτικά υπεύθυνη» για τα συμβόλαια των εμβολίων.

Είπε δε ξεκάθαρα ότι το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και συγκεκριμένα η επιτροπή στην οποία προεδρεύει και είναι αρμόδια για όλα τα θέματα της πανδημίας, σκοπεύουν να καλέσουν την Φον Ντερ Λάιεν σε ακρόαση ενώπιον της επιτροπής.

Στην ίδια συνέντευξη, η Κάθλιν Φαν Μπρεμπτ επιβεβαίωσε ότι το ευρωκοινοβούλιο αφαίρεσε τις διαπιστεύσεις των στελεχών της φαρμακευτικής, ενώ αποκάλυψε ότι ο Μπουρλά έχει αρνηθεί δύο φορές να καταθέσει στην αρμόδια επιτροπή.

Χαρακτήρισε μάλιστα την άρνηση του ισχυρού άνδρα της Pfizer, «εξαιρετικά περίεργη», καθώς ο ίδιος άνθρωπος φέρεται να βρίσκεται πολύ κοντά στους άλλους ευρωπαϊκούς θεσμούς, όπως η Κομισιόν.

«Το τρίτο συμβόλαιο με την Pfizer ουσιαστικά δεν το έχουμε δει», καταγγέλλει η πρόεδρος της επιτροπής στην Ναυτεμπορική.

«Είναι ένα σύμβολο γιγαντιαίο, αφορά σχεδόν 2 δις δόσεις εμβολίων, από τις οποίες τις μισές υποχρεούνται να προαγοράσουν τα κράτη – μέλη. Το ερώτημα μας λοιπόν είναι, γιατί η Κομισιόν δεν παρέχει στοιχεία ούτε για τις λεπτομέρειες ούτε για τα ποσά. Δεν έχουμε καταλάβει επίσης τι γίνεται με τα μηνύματα WhatsApp μεταξύ της προέδρου της επιτροπής και του Μπουρλά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κανονικά η επιτροπή ετοιμάζει έγγραφα αναλυτικά με τις τιμές, τις δόσεις και ξεκινά την διαπραγμάτευση. Εδώ όμως υπάρχει το θέμα. Το ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο έχει λάβει όλα τα έγγραφα για τα προηγούμενα συμβόλαια εκτός από αυτό, το τρίτο. Το τρίτο συμβόλαιο δεν έγινε με τις λεγόμενες προκαταβολικές συμφωνίες αγοράς».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.