ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Πολύ κοντά στην προμήθεια γερμανικών υποβρυχίων η Ινδία

Θα ναυπηγηθούν εγχώρια

Πολύ κοντά στην προμήθεια γερμανικών υποβρυχίων η Ινδία

Η γερμανική Thyssenkrupp Marine Systems (TKMS) και η ινδική Mazagon Dock Shipbuilders αναμένεται να υπογράψουν σήμερα μνημόνιο κατανόησης σχετικά με ένα σχέδιο προσφοράς για συμπαραγωγή έξι υποβρυχίων αξίας περίπου 5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

«Η γερμανική TKMS είναι πιθανό να υποβάλει προσφορά για το έργο προμήθειας έξι υποβρυχίων για το Ινδικό Ναυτικό», δήλωσε χθες Τρίτη ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Νέο Δελχί.

Νωρίτερα, ο Πιστόριους συναντήθηκε με τον Ινδό ομόλογό του Rajnath Singh, καθώς η Ινδία επιδιώκει να ενισχύσει την εγχώρια αμυντική παραγωγή και θέλει να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη παρουσία της Κίνας στον Ινδικό Ωκεανό.

Η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung ανέφερε ότι ένα μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Thyssenkrupp και της ινδικής Mazagon Dock Shipbuilders θα υπογραφεί σήμερα, με την αξία της συμφωνίας να αναμένεται να είναι περίπου 7 δισ. ευρώ.

Τον Μάρτιο, η Ινδία ενέκρινε προϋπολογισμό 560 δισεκατομμυρίων ρουπιών (6,8 δισεκατομμύρια δολάρια) για το Πολεμικό Ναυτικό της, το οποίο διαθέτει επί του παρόντος 16 συμβατικά υποβρύχια, 11 από αυτά ηλικίας άνω των δύο δεκαετιών, μαζί με δύο εγχώρια πυρηνικά υποβρύχια.

«Το εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό της Ινδίας και το ανταγωνιστικό κόστος μαζί με τις υψηλές τεχνολογίες και τις επενδύσεις της Γερμανίας μπορούν να ενισχύσουν περαιτέρω τους δεσμούς των δύο χωρών», είπε ο υπουργός Άμυνας της Ινδίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα υποβρύχια της Thyssenkrupp έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν από το ινδικό ναυτικό, καθιστώντας τα μια πολύ πιο ελκυστική επιλογή σε σύγκριση με την Daewoo της Νότιας Κορέας και τον όμιλο Navantia της Ισπανίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.