Γιατί αυξήθηκαν οι αναφορές για UFO την περίοδο του κορωνοϊού;

Αν και οι αναφορές για ΑΤΙΑ αυξήθηκαν το 2020, η αιτία δεν ήταν η πανδημία, σύμφωνα με τους ερευνητές

Γιατί αυξήθηκαν οι αναφορές για UFO την περίοδο του κορωνοϊού;

Στη δημοσιότητα δόθηκε μια νέα μελέτη, στην οποία ερευνήθηκε η αύξηση στις θεάσεις UFO κατά την περίοδο του κορονοϊού και των lockdown, με τους επιστήμονες να εξετάζουν αν σχετίζονται οι συγκεκριμένοι παράγοντες.

Όπως ανέφερε το Eurekalert η έρευνα δημοσιεύτηκε στο «Journal of Scientific Exploration» και αναφέρει ότι οι θεάσεις (ειδικά στις ΗΠΑ) αυξήθηκαν σημαντικά την περίοδο που τέθηκαν σε ισχύ οι υγειονομικοί περιορισμοί, ειδικά η καραντίνα.

Το 2020 σε σχέση με το 2019 παρατηρήθηκε αύξηση περίπου κατά 600 αναφορές, όμως δεν υπήρξε κάποια ακριβής συσχέτιση.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, εκείνη την περίοδο πραγματοποιούνταν παράλληλα εκτοξεύσεις των δορυφόρων Starlink του Έλον Μασκ, οπότε εικάζεται πως πολλοί μπέρδεψαν τα γήινα αντικείμενα, με άλλα αγνώστου προέλευσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μάλιστα, μόλις αφαίρεσαν τις αναφορές που αποδείχτηκε πως αποδίδονταν στους δορυφόρους Starlink, τότε η αύξηση έπεσε κατακόρυφα και ήταν στα κανονικά επίπεδα αντίστοιχων ερευνών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.