Η NASA λύνει το μυστήριο – Μπορούμε τελικά να ταξιδέψουμε στο χρόνο;

Η απάντηση της θα σας εκπλήξει

Η NASA λύνει το μυστήριο – Μπορούμε τελικά να ταξιδέψουμε στο χρόνο;

Το ταξίδι στο χρόνο είναι ένα ζήτημα που απασχολεί τόσο τους επιστήμονες, όσο και τον κόσμο, με ένα σημαντικό μέρος της pop culture να έχει ασχοληθεί σχετικά.

Μέχρι στιγμής μπορεί να μην υπήρχε απάντηση, αλλά πλέον η Nasa έχει τη λύση στο αιώνιο ερώτημα, αν μπορεί κάποιος να πάει μπροστά ή πίσω στο χρόνο.

Όπως σημειώνει το ladbible.com, η διαστημική υπηρεσία αναφέρει πως στην πραγματικότητα «όλοι ταξιδεύουμε στο χρόνο». Συγκεκριμένα, λέει πως «η επιστήμη» περιγράφει ότι το είδος του ταξιδιού στο χρόνο που βλέπουμε σε «ταινίες ή βιβλία επιστημονικής φαντασίας» θα μπορούσε να είναι πραγματικό.

Οι επιστήμονες έχουν κάνει πειράματα για να δείξουν ότι όσο πιο γρήγορα ταξιδεύεις, τόσο πιο αργά βιώνεις το χρόνο. Αυτό αποδείχθηκε από ένα πείραμα που εξέτασε δύο ρολόγια: το ένα έμεινε στη Γη και το άλλο πέταξε με αεροπλάνο.

Αφού το αεροπλάνο έκανε το γύρο του κόσμου, οι επιστήμονες συνέκριναν τα ρολόγια και διαπίστωσαν ότι αυτό που βρισκόταν στο αεροπλάνο που κινούνταν γρήγορα ήταν ελαφρώς πίσω από το ρολόι που βρισκόταν στο έδαφος, πράγμα που σημαίνει ότι ταξίδευε ελαφρώς πιο αργά στο χρόνο.

Η NASA λοιπόν, κατέληξε στο συμπέρασμα: «Ναι, το ταξίδι στο χρόνο είναι πράγματι ένα πραγματικό πράγμα. Αλλά δεν είναι ακριβώς αυτό που πιθανώς έχετε δει στις ταινίες».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έτσι, πράγματι πραγματοποιούνται «ταξίδια στο χρόνο», απλά όχι όπως στις ταινίες, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το «Back to the Future».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.